Dobitnici Šestoaprilske nagrade: Konjo, Divjak, Fazlagić i Kovačević

Priznanja će uručiti gradonačelnik Sarajeva na svečanoj sjednici Gradskog vijeća (Fena)

Dobitnici priznanja “Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva“ u 2016. godini su Hadžan Konjo, Mirsad Fazlagić, Milomir Kovačević Strašni i udruženje “Obrazovanje gradi BiH”.

Priznanje “Ključ Grada Sarajeva” bit će uručeno visokom predstavniku međunarodne zajednice u BiH Valentinu Inzku, prenosi agencija Fena.

Nagrada “Sarajevska pahuljica” bit će uručena učenicima OŠ “Osman Nakaš“ i Ilmi Kazazić, a “Zahvalnica Grada Sarajeva” učiteljicama Saneli Ljumanović i Anisi Šetkić-Sendić.

Odluka o tim prestižnim priznanjima donesena je danas na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva, posvećenoj Šestoaprilskoj nagradi, koja se dodjeljuje istaknutim pojedincima, grupama i kolektivima za značajna ostvarenja i izuzetne uspjehe u radu u svim oblastima političkog i društvenog života.

Priznanja će uručiti gradonačelnik Sarajeva na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Izuzetne zasluge

Hadžana Konju je predložio Upravni odbor Udruženja dobitnika najviših ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka” Kantona Sarajevo, iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite.

Konjo je završio Fakultet zdravstvenih studija i stekao zvanje magistra zdravstvene njege i terapije, dok je na Fakultetu poslovne ekonomije stekao i zvanje magistra ekonomije.

Trenutno je doktorand na Fakultetu zdravstvenih studija, na kojem od 2012. godine drži nastavu iz tri stručna predmeta: osnova kliničke prakse, zdravstvene njege u hirurgiji i zaštite i njege u urgentnim stanjima.

Od 1980. godine stalno je zaposlen na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra u Sarajevu.

Za izuzetne ratne zasluge i neposredni lični doprinos tokom rata u Bosni i Hercegovini dobio je najviše ratno priznanje Armije RBiH “Zlatni ljiljan”.

Izvor: Agencije