Hrvatski mediji o novom slučaju pedofilije

Osumnjičenik ima hrvatski pasoš izdat u Italiji, kao i prebivalište u toj zemlji, dok stvarno živi u Švicarskoj (Al Jazeera)

Pedesetjednogodišnjem muškarcu koji je u jedan zagrebački hotel zbog seksualnog zlostavljanja namamio 13-godišnju djevojčicu, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu određen jednomjesečni istražni zatvor, doznaje se od glasnogovornika suda.

Riječ je, prema neslužbenim podacima, o 51-godišnjaku M. Glavašu kojeg tužilaštvo tereti za više krivičnih djela, uključujući seksualno zlostavljanje djeteta mlađeg od 15 godina, mamljenje djece za zadovoljavanje spolnih potreba i iskorištavanje djece za pornografiju, piše Hina.

Istražni zatvor određen mu je zbog opasnosti od bijega, opasnosti od utjecaja na svjedoke tokom istrage i ponavljanja nedjela. Opasnost od bijega postoji jer osumnjičenik ima hrvatski pasoš izdat u Italiji, kao i prebivalište u toj zemlji, dok stvarno živi u Švicarskoj.

Više detalja o tom slučaju ne može se doznati jer je postupak osumnjičenika tajan zbog zaštite maloljetnog djeteta.
Mediji su objavili da je muškarac bio s djevojčicom od nedjelje u dva sata do ponedjeljaka u zoru te da ju je namamio putem interneta. Roditelji su mislili da je njihova kći kod prijateljice, ali su posumnjali da nešto nije u redu jer im se nije javljala na telefon.

Izvor: Agencije