Nikolić: Neka Izetbegović razmisli šta govori

'Treba svi pomalo da razmišljamo o riječima koje izgovaramo', kazao je predsjednik Srbije (lijevo) (Arhiva)

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je u četvrtak kako predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović treba da razmisli da li mu je želja da Bosna i Hercegovina, koju Srbija priznaje, ima dobre odnose sa Srbijom ili ne.

“Treba svi pomalo da razmišljamo o rečima koje izgovaramo, zato što to direktno utiče na sudbinu naroda, država, na situaciju u ovom prostoru i vremenu. Ne znate šta je teže – živeti na Balkanu, ili živeti na Balkanu u ovom vremenu”, rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

Kazao je da “kada krenu kampanje, kada je vlast nestabilna, ili kada vlast ne zna šta joj je funkcija, kao što je u slučaju predsedavajućeg [Predsjedništva] Bosne i Hercegovine [Bakira Izetbegovića], svi pokušavaju preko Srbije da pokažu koliko su hrabri i moćni”.

‘Ne treba se svađati i tući’

“Ne treba na Srbiji pokazivati hrabrost, Srbija prednjači u dobrim odnosima, treba pokazati da si bolji od nas, a nikako da neko sad može sa nama da se svađa i tuče i da razmišljamo hoćemo li kad god predsedava Bakir Izetbegović biti u ratu sa Bosnom i Hercegovinom, kad predsedava član Predsedništva iz Republike Srpske, pa čak i veoma korektno član Predsedništva koji je iz hrvatskog naroda, da ćemo imati dobre odnose”, naveo je Nikolić.

Izetbegović je nedavno poručio da Bosna i Hercegovina neće tolerirati prijetnje iz Beograda o “novoj spirali nasilja”.

On je  kazao da su komentari premijera Srbije Aleksandra Vučića o “spirali nasilja koja se pokreće iz Sarajeva” ishitreni i vjerovatno u funkciji predizbornih odmjeravanja snaga unutar Srbije.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO