Karamarko: Žao mi je što se Brkić povukao

Karamarko: 'Brkić je bio apsolutno najbolje rješenje za mjesto ministra branitelja' (Pixsell)

Predsjednik vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković zahvalio se u ponedjeljak glavnom tajniku Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Milijanu Brkiću na kandidaturi za ministra branitelja, od koje je Brkić kasnije odustao.

“On je i ovom prilikom pokazao karakter koji je izgradio boreći se za Hrvatsku u Domovinskom ratu i zbog čega uživa poštovanje svojih suboraca”, napisao je Orešković na svom Facebook profilu.

Dodao je kako su problemi s kojima se susreću hrvatski veterani “izuzetno kompleksni” i da je “ova Vlada odlučna u namjeri njihovog rješavanja”, prenosi Hina.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je, također na Facebook profilu, da je, odustajanjem Brkića od kandidature za ministra branitelja, Vlada ostala uskraćena za vrhunskog ministra kakav bi on sigurno bio.

Puna podrška

“Riječ je o sjajnom čovjeku kojeg je za tu dužnost kandidirao HDZ čiju je punu podršku, kao i moju osobnu, uživao u tome. Gospodin Brkić bio je apsolutno najbolje rješenje za mjesto ministra branitelja i žao mi je što se odlučio povući. Razgovarali smo o njegovoj odluci koju sam sa žaljenjem prihvatio, ali i koju razumijem i podržavam jer uključuje i njegov osobni stav”, napisao je Karamarko. 

Istaknuo je i da posebno žali zbog toga što svi koji su bili uključeni u taj proces nisu prepoznali koliko je važno da Brkić svojim ugledom i autoritetom koji nedvojbeno uživa u veteranskoj populaciji, doprinese rješavanju njihovih problema.

“Svjedoci smo odluke čovjeka koji ima stav i karakter, a čije su odluke i čvrstina u njihovom zastupanju mogle biti iskorištene za opću dobrobit i kvalitetniji rad ove Vlade”, napisao je Karamarko.

Brkić je u nedjelju objavio da je odustao od te kandidature, istaknuvši kako suglasje među vladajućom većinom nije postignuto te da želi prekinuti nastalu mučnu situaciju oko izbora te časne dužnosti, a koja, kako je rekao, ne može i ne smije biti “poligon” za politička prepucavanja.

Brkić se pritom zahvalio na potpori hrvatskim veteranima i invalidima, Karamarku te Oreškoviću, za kojega je rekao da je ostao vrlo ugodno iznenađen senzibilitetom koji je pokazao za veteransku problematiku.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO