Vođa protesta veterana kandidat za ministra

Premijer Orešković sastao se u srijedu s Glogoškim i drugim predstavnicima udruženja veterana (Patrik Macek / PIXSELL)

Predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine i jedan od vođa dugotrajnog veteranskog prosvjeda Đuro Glogoški kandidat je za ministra branitelja i u tom je svojstvu u srijedu navečer bio na razgovoru s hrvatskim premijerom Tihomirom Oreškovićem.

“Razgovarali smo otvoreno i ono što u konačnici govorimo cijelo vrijeme, a to je da sam spreman ponovno se žrtvovati za populaciju hrvatskih branitelja i u konačnici za bolje sutra hrvatskog naroda i hrvatske države”, rekao je Glogoški za Hrvatsku televiziju.

Podrška veterana

Na pitanje čiju podršku ima, Glogoški je rekao da ga podupire “mnogobrojna braniteljska populacija koja je prošla ovdje kroz šator, mnogobrojne braniteljske udruge”.

“Vjerujem i jedan veliki dio hrvatskog naroda koji je prepoznao što su hrvatski branitelji učinili u Domovinskom ratu”, kazao je Glogoški.

Premijer Hrvatske sastao se u srijedu u sjedištu Vlade s predstavnicima 20-ak udruga veterana rata, izjavivši nakon sastanka da se ime novog ministra branitelja može očekivati do petka ili najkasnije do početka idućeg tjedna.

Na sastanku, koji je bio zatvoren za medije, bili su i prvi potpredsjednik vlade Tomislav Karamarko i potpredsjednik vlade Božo Petrov.

Premijer razgovarao i s Brkićem

Po završetku Orešković je novinarima rekao kako je imao priliku ponovno slušati o problemima veterana i izazovima te kako je dobio jasnu poruku da se što prije imenuje novi ministar hrvatskih branitelja.

“Poruka mi je vrlo jasna i s moje strane ću što prije ispuniti tu želju”, dodao je. Također je rekao kako razumije probleme hrvatskih veterana i da će ih Vlada što prije početi rješavati.

Orešković je izvijestio da je prethodno razgovarao s Milijanom Brkićem, koga su predložili HDZ i neke veteranske udruge, dodavši da će razgovarati i s ostalom trojicom ili četvoricom kandidata.

“Tražio sam prijedloge, dobio sam ih, i s nekima ću se naći. Dobili smo dosta prijedloga, ne mogu reći sada točan broj”, kazao je predsjednik vlade dodavši da se neće sastati sa svim kandidatima.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO