Dijete među poginulim izbjeglicama kod Niša

U nesreći su poginula dva Afganistanca, a povrijeđeno je ukupno 11 osoba, uključujući šestero djece, od kojih je jedno kasnije preminulo (Al Jazeera)
U nesreći su poginula dva Afganistanca, a povrijeđeno je ukupno 11 osoba, uključujući šestero djece, od kojih je jedno kasnije preminulo (Al Jazeera)

Dijete koje je teško povrijeđeno jutros u saobraćajnoj nesreći na autoputu Niš-Beograd, kod sela Draževac, preminulo je u Kliničkom centru u Nišu, potvrdio je direktor te zdravstvene ustanove Zoran Radovanović.

On je za Tanjug rekao kako je naknadno u Klinički centar Niš dovedeno još jedno dijete povrijeđeno u toj nesreći.

Na autoputu Beograd-Niš jutros u 3:40 dogodila se teška saobraćajna nesreća kada je vozilo marke Volkswagen Passat, u kojem su se nalazile izbjeglice, udarilo u zaštitnu ogradu.

Na licu mjesta poginula su dva Afganistanca, a ukupno je povrijeđeno 11 izbjeglica i migranata, uključujući šestero djece i dvije žene. Kasnije je jedno dijete preminulo.

Potraga za vozačem

Među povrijeđenima je žena kojoj su amputirane obje noge, kaže Radovanović i dodaje kako je jednom pacijentu slomljena butna kost.

Svi povrijeđeni, navodi šef Kliničkog centra Niš, najprije su jutros, neposredno nakon nesreće, primljeni u Urgentni centar u Nišu, a nakon dijagnostike i na odjeljenja dječije hirurgije, ortopedije i neurohirurgije KC u Nišu.

Policija je obavila uviđaj i intenzivno traga za vozačem, koji je pobjegao s mjesta nesreće, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, prenosi Tanjug.

Izvor: Agencije


Povezane

Nešto manje od milion izbjeglica prošlo je kroz Srbiju od početka izbjegličke krize. Nakon što je zatvorena takozvana balkanska ruta, nekoliko hiljada ljudi privremeno je smješteno u prihvatnim kampovima u Srbiji. Priču iz bujanovačkog, zabilježio je Zoran Kosanović.

Nakon što je hrvatska policija na autoputu kod Novske, u Hrvatskoj, protekle noći zaustavila kombi stranih registarskih oznaka u kojem je bilo 67 osoba iz Afganistana i Pakistana, uhapšena su dvojica bugarskih državljana koji su krijumčarili ilegalne migrante. Više od pola onih koji su bili u prenatrpanom kombiju završilo je u bolnicama.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO