Dijete među poginulim izbjeglicama kod Niša

U nesreći su poginula dva Afganistanca, a povrijeđeno je ukupno 11 osoba, uključujući šestero djece, od kojih je jedno kasnije preminulo (Al Jazeera)

Dijete koje je teško povrijeđeno jutros u saobraćajnoj nesreći na autoputu Niš-Beograd, kod sela Draževac, preminulo je u Kliničkom centru u Nišu, potvrdio je direktor te zdravstvene ustanove Zoran Radovanović.

On je za Tanjug rekao kako je naknadno u Klinički centar Niš dovedeno još jedno dijete povrijeđeno u toj nesreći.

Na autoputu Beograd-Niš jutros u 3:40 dogodila se teška saobraćajna nesreća kada je vozilo marke Volkswagen Passat, u kojem su se nalazile izbjeglice, udarilo u zaštitnu ogradu.

Na licu mjesta poginula su dva Afganistanca, a ukupno je povrijeđeno 11 izbjeglica i migranata, uključujući šestero djece i dvije žene. Kasnije je jedno dijete preminulo.

Potraga za vozačem

Među povrijeđenima je žena kojoj su amputirane obje noge, kaže Radovanović i dodaje kako je jednom pacijentu slomljena butna kost.

Svi povrijeđeni, navodi šef Kliničkog centra Niš, najprije su jutros, neposredno nakon nesreće, primljeni u Urgentni centar u Nišu, a nakon dijagnostike i na odjeljenja dječije hirurgije, ortopedije i neurohirurgije KC u Nišu.

Policija je obavila uviđaj i intenzivno traga za vozačem, koji je pobjegao s mjesta nesreće, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, prenosi Tanjug.

Izvor: Agencije