Video: Okončana vojna vježba Srbije, Rusije i Bjelorusije

 

Na poligonu Pasuljanske livade (Srbija) danas je održan tehničko-taktički zbor, čime je završena zajednička vježba Slovensko bratstvo 2016, u kojoj je učestvovalo više od 700 pripadnika Vojske Srbije, ruskih zračno-desantnih snaga i oružanih snaga Bjelorusije, prenosi agencija Tanjug.

Zboru je prisustvovao i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je poručio kako Vojska Srbije nastavlja uvježbavanja sa vojskama brojnih država u svijetu, kao i da ga raduje što vojnici ove države mogu potpuno ravnopravno ispunjavati zadatke u tim vježbama.

„Nažalost, zbog vremenskih uslova nismo videli sve aktivnosti koje predstavljaju završnicu vežbe tri vojske, a preneli bismo se u situaciju kada su te vojske zajedno ratovale protiv svetskog neprijatelja“, rekao je Nikolić novinarima.

Borba protiv terorizma

On je kazao kako se u „pretpostavljenoj borbi protiv terorizma vidi da imamo zajednički interes i da ne postoji država koja nema interes da se bori protiv terorizma“.

Vježba Slovensko bratstvo 2016, čiji je cilj unaprjeđenje operativnih sposobnosti za rješavanje taktičkih i vatrenih zadataka za izvođenje protivterorističke operacije u multinacionalnom okruženju trajala je od 3. novembra do danas na aerodromima i poligonima Vojske Srbije.

U vježbi je učestvovalo 212 pripadnika zračno-desantne vojske oružanih snaga Rusije, 56 oružanih snaga vojske Bjelorusije i 450 pripadnika Vojske Srbije.

Izvor: Agencije