Izetbegović u posjeti Iranu

Planirani susreti Izetbegovića s Rouhanijem, Larijanijem i Khameneijem (Al Jazeera)
Planirani susreti Izetbegovića s Rouhanijem, Larijanijem i Khameneijem (Al Jazeera)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović otputovao je, na poziv predsjednika Irana Hassana Rouhanija, u zvaničnu posjetu toj zemlji, gdje će boraviti naredna dva dana.

U delegaciji BiH su i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović te ministar vanjskih poslova Igor Crnadak, prenosi Fena.

Susret s ajatolahom Khameneijem

Planirani su susreti s predsjednikom Irana Rouhanijem, predsjednikom Parlamenta Alijem Ardeshirom Larijanijem i vrhovnim vjerskim vođom te zemlje ajatolahom Alijem Khameneijem.

Izetbegović će se sastati i s predsjednikom Vijeća za verifikaciju politike Irana Akbarom Hashemijem Rafsanjanijem, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

On je ranije ove godine istakao da postoji veliki potencijal za unapređenje saradnje BiH i Irana na svim poljima, za čiju je realizaciju potrebno intenzivirati bilateralne kontakte na najvišem nivou.

Izvor: Agencije


Povezane

Predsjedavajući predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, koji se u Briselu susreo sa čelnicima Evropske unije, izjavio je da BiH planira predati zahtjev za kandidaturu u EU u junu. “Domaćine, pet čelnika EU, upoznao sam sa situacijom u BiH i pozitivnom razvojem događaja posljednjih mjeseci“, rekao je Bakir Izetbegović za Al Jazeeru. Što se slučaja […]

Premijer Turske se interesirao za stanje u BiH i regiji i ponovio da će Turska i dalje ostati aktivna u ovom dijelu Evrope.

16 Feb 2012
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO