Al Jazeera Balkans opet nominirana za Eutelsat nagradu

U novom ciklusu izbora Eutelsat TV nagrada za 2016. godinu Al Jazeera Balkans se ponovo našla u selekciji najboljih news kanala
U novom ciklusu izbora Eutelsat TV nagrada za 2016. godinu Al Jazeera Balkans se ponovo našla u selekciji najboljih news kanala

Al Jazeera Balkans, dobitnik Eutelsat nagrade People’s Choice u kategoriji “News kanala” za 2015. godinu, ponovo je nominirana za istu nagradu.

AJB je osvojila Eutelsat nagradu People’s Choice u kategoriji “News kanala” za 2015. godinu, a dokumentarac Putnici našao se među finalistima u kategoriji “Najbolji programski sadržaj”.

U novom ciklusu izbora Eutelsat TV nagrada za 2016. godinu Al Jazeera Balkans se ponovo našla u selekciji najboljih news kanala, a između ostalih, takmiči se s France24, RT, CCTV NEWS, TRT World.

Publika već od 27. septembra putem interneta može učestvovati u odabiru i glasati za svoj omiljeni TV kanal putem linka: http://www.eutelsattvawards.com/voting/

Najbolji sadržaji

Vodeći svjetski komercijalni satelitski operater Eutelsat, u želji da promovira najbolje programske sadržaje koji se emitiraju posredstvom Eutelsatove satelitske mreže, od 1998. godine dodjeljuje Eutelsat TV nagrade.

Jedna od nagrada je i People’s Choice, koja je pokrenuta 2005. godine, a omogućava gledateljima širom svijeta da glasaju za svoj omiljeni kanal.

Nagrada se dodjeljuje u osam kategorija, uključujući news kanale, kao i dokumentarne, sportske i muzičke.

Žiri Eutelsat TV nagrada, kojim predsjedava višestruko nagrađivani novinar RAI-ja Duilio Giammaria, odabrao je finaliste ovogodišnjih nagrada, 120 kanala iz 37 zemalja, koji će se takmičiti u osam kategorija.

Gala svečanost Noć satelita i dodjela nagrada bit će održana 25. novembra u Milanu.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Dečko ide sam, cesticom koja je zarasla u grmlju. Ide bratu u Njemačku, jer su mu u Mazar e Sharifu talibani ubili roditelje…I shvatiš kako u životu ništa ne nedostaje, jer imaš sve što taj jadničak nema.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO