Tužilaštvo: MUP nas nije obavijestio o bijegu Sefića

Tužilaštvo Kantona Sarajevo saopćilo je da nije bilo obaviješteno o bijegu Sanjina Sefića, vozača koji se sumnjiči da je sinoć u centru Sarajeva usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo večeras je saopćilo kako je Sefić jutros napustio BiH, prešao u Srbiju i uputio se u nepoznatom pravcu, 

Iz Tužilaštva poručuju da zbog ovog propusta od komesara MUP-a KS očekuju da poduzme sve mjere i radnje kako bi se utvrdila odgovornost policijskih službenika.

“Tužilaštvo nastavlja rad na predmetu i poduzima sve mjere i radnje u cilju privođenja Sanjina Sefića”, saopćeno je večeras iz ove pravosudne institucije.

‘Utvrditi odgovornost policijskih službenika’

Azra Bavčić, glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva, rekla je za N1 da je ova institucija utvrdila da je Sefić jutros u 6:36 sati napustio BiH na graničnom prelazu Uvac i otišao u Srbiju.

“Ovo smo saznali uz pomoć Granične policije BiH i Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA). Obzirom da je MUP Kantona Sarajevo identificirao ovu osobu i nije obavijestio Kantonalno tužilaštvo KS, Tužilaštvo očekuje od policijskog komesara da poduzme sve radnje s ciljem utvrđivanja odgovornosti policijskih službenika za ovaj propust”, rekla je.

Nekoliko stotina građana Sarajeva okupilo se večeras ispred Zemaljskog muzeja na mjestu pogibije studentica, 20-godišnje Selme Agić i 21-godišnje Edite Malkoč.

Građani su se okupili i u Bugojnu te u Bosanskoj Krupi odakle su dvije studentice. 

Za Sefićem je raspisana međunarodna potjernica.

Izvor: Agencije