Spriječena deložacija mostarske porodice

Deložacija mostarske umirovljenice Kate Šarić i njezine obitelji, koja je bila zakazana za danas, spriječena je i to zahvaljujući građanima koji su formirali “živi zid” ispred ulaza zgrade u kojoj se nalazi njezin stan.    

Općinski sud u Mostaru je Kati Šarić, zbog duga od 4.000 eura, oduzeo stan od 52 četvorna metra koji je zatim prodan djelatnici toga suda za 12.000 eura.

Tristotinjak građana stalo je ispred ulaza u zgradu mostarske umirovljenice kako bi joj pružili podršku i spriječili njezinu deložaciju.

Slučaj deložacije obitelji Šarić u Mostaru uznemirio je stanovnike tog grada.

Građanska akcija

Stan joj je oduzeo sud i prodao za naplatu 2.000 eura sudskih troškova zaostalih iz parnice koju je vodio njezin pokojni muž. Prije 15-ak godina sporio se zbog ceste koju je kroz njihovu parcelu u obližnjem selu gradio susjed. Slučaj je prvo dobio, pa na višim sudovima izgubio.

U međuvremenu je umro, a udovica, s mirovinom od 150 eura, nije u mogućnosti podmiriti troškove spora. Ukupno 2.000 eura s kamatama se, u međuvremenu, uvećalo na 4.000 eura troškova suda.

Zbog toga su reagirali građani, pa su pokrenuli akciju na društvenim mrežama, navodeći: “Ako država nema obzira prema najugroženijima, svojim će rukama zaštititi siromašnu obitelj.”

Šarićima u borbi za dom besplatno pomažu i pojedini mostarski odvjetnici koji traže reakciju Ustavnoga suda.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO