Voštani Putin u Jagodini

Unošenje Putinove figure u muzej planirano je krajem februara (EPA)

Predsjednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković, izjavio je da je završena izrada voštane figure predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina za Muzej voštanih figura u Jagodini.

“Figura predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina je završena, čeka u skladištu za isporuku, a mi čekamo odgovor Amabasade Rusije u Beogradu o njenom postavljanju u muzej, nadam se da će unošenje figure u muzej biti krajem februara”, rekao je Marković, javlja Tanjug.

Figuru su izradili vajari Zoran Ivanović i Branislav Crvenoković iz Beograda, a prema riječima Markovića, “urađena je veoma kvalitetno i Putin samo što ne progovori”.

‘Zasluge Rusije’

“Odlučili smo se da uradimo voštanu figuru Putina, zahvalni Rusiji i Putinu, imajući u vidu zasluge Rusije, Putina i ruske diplomatije za Srbiju u Ujedinjenim nacijama i kada je bila u pitanju Rezolucija o Srebrenici i primanje Kosova u Unesco, ali i za zalaganje za doslednu primenu Rezolucije 1244 o Kosovu”, rekao je Marković.

Muzej voštanih figura u Jagodini otvoren je 2006. godine i jedni je u Srbiji.

U njemu je smješteno 30 figura istaknutih historijskih, kulturnih, vjerskih, političkih i sportskih ličnosti iz Srbije i bivše SFRJ, među kojima su i car Lazar, kralj Petar, Vuk Karadžić, Petar Petrović Njegoš, Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Karađorđe, Josip Broz Tito, Slobodan Milošević, Zoran Ðinđić, patrijarh Pavle, Nikola Tesla, Pavle Vujisić, Novak Ðoković…

Muzej se nalazi u Turističkom kompleksu grada u čijem je sastavu Akva park, ZOO vrt i vještački vodopad.

Izvor: Agencije