Hrvatska ne odustaje od Pelješkog mosta

Za BiH je važno osiguranje slobodnog pristupa međunarodim vodama u skladu s konvencijom UN-a o pravu mora (Al Jazeera)

Novi hrvatski ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u subotu da će se nastaviti s velikim infrastrukturnim projektima, među kojima je i Pelješki most, jer su oni vrlo bitni za Hrvatsku i rezvoj njezinog gospodarstva.

On je to kazao novinarima ispred Banskih dvora u Zagrebu po završetku radnog sastanka nove hrvatske Vlade premijera Tihomira Oreškovića, potvrdivši da će se nastaviti s projektima nizinske pruge, Jadransko-jonske autoceste te Pelješkog mosta.

“To su veliki infrastrukturni projekti, koje ćemo nastaviti u kontinuitetu, jer su vrlo bitni za Hrvatsku i hrvatsko gospodarstvo”, rekao je ministar.

Ti se projekti sa 85 posto financiraju iz europskih fondova, kazao je Butković te potvrdio da se o tome razgovaralo u Banskim dvorima na prvom radnom sastanku nove Vlade.

Iz Ministarstva saobraćaja i komunikacija Bosne i Hercegovine u studenom prošle godine upozorili su da gradnja Pelješkog mosta mora biti stvar cjelovitog dogovora Hrvatske i Bosne i Hercegovine te da bi to pitanje trebalo razmotriti što prije na najvišoj međudržavnoj razini.

BiH za bilateralni sporazum

Tom su prilikom u vezi usvajanja strategije Europske unije za Jadransko-jonsku regiju u Europskom parlamentu 28. listopada 2015. godine iz tog su ministarstva naveli da pozdravljaju taj dokument, ali istovremeno su istaknuli kako on ne znači i konačnu podršku gradnji Pelješkog mosta.

Naveli su kako ta strategija ističe važnost projekata poput Jadransko-jonske autoceste, odnosno povezivanja članica EU-a s državama koje to nisu te razvitak energetske mreže.

No, istaknuli su kako gradnji tog mosta treba prethoditi bilateralni sporazum s Hrvatskom, kojim bi se za Bosnu i Hercegovinu osigurao slobodan pristup međunarodim vodama, u skladu s konvencijom Ujedinjenih naroda o pravu mora.

Također, naglasili su kako Bosna i Hercegovina nije sudjelovala u izradi studije utjecaja gradnje mosta na okoliš, uz ocjenu kako je to morao biti slučaj jer je riječ o velikom građevinskom projektu u neposrednoj blizini bosanskohercegovačkog teritorija.

Izvor: Agencije