Mihajlović: Neka Rogozin brine o svojoj zemlji

Srbiji su važni politički i ekonomski odnosi sa Ruskom Federacijom, kazala je Mihajlović (Al Jazeera)

Potpredsjednica vlade Srbije Zorana Mihajlović poručila je zamjeniku ruskog premijera Dmitriju Rogozinu da vodi računa o svojoj državi, nakon što je izjavio kako bi se Srbiji, zbog eurointegracija, mogao dogoditi “Keln 2”. Rogozin je upozorio Srbiju da bi joj se jednog dana moglo desiti isto što i Njemačkoj tokom novogodišnje noći, kad su muškarci za koje su svjedoci kazali da izgledaju kao “arapskog ili afričkog porijekla” napadali žene u Kelnu, prenosi Tanjug.

“Da li Srbiji može da se dogodi scenario na koji Rogozin podseća ili prognozira? Mislim da on treba da vodi računa o svojoj državi, a mi ćemo o našoj”, rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara da prokomentira izjavu Rogozina, koji je boravio u posjeti Beogradu.

Na pitanje da komentira Rogozinov sastanak sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem, Mihajlović je rekla kako je u Srbiji svako slobodan da “ide u posete gde god želi i kod koga god želi”.

‘Politika sukoba’

“Što se tiče Šešeljeve politike, mislim da nikoga u Srbiji ne treba podsećati kakva je ona, odnosno da je to politika sukoba, nazadovanja i protivljenja Evropskoj uniji i politika protiv uređenog sistema, što je suprotno politici koju vodi Vlada i politici za koju se zalaže Srpska napredna stranka”, rekla je Mihajlović.

Kazala je da se Vlada zalaže prije svega za Srbiju i da put ka Evropskoj uniji nije samo zbog EU-a već zbog dostizanja evropskih i svjetskih standarda.

“Lepo je dobiti građevinsku dozvolu za 28 dana, kao i elektronsku građevinsku dozvolu”, rekla je.

Potpredsjednica vlade je dodala da su Srbiji važni politički i ekonomski odnosi sa Ruskom Federacijom, a naročito u njenom resoru, što se prije svega odnosi na realizaciju ruskog kredita za modernizaciju srbijanske željeznice i realizaciju potpisanog memoranduma za gradnju novog dispečerskog centra za moderne pruge i vozove koje će Srbija imati.

Izvor: Agencije