Glasnogovornik prekinuo intervju hrvatske predsjednice

Nikolić i Grabar-Kitarović sreli su se prije nekoliko dana na marginama zasjedanja UN-a (Tanjug)

Glasnogovornik hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović prekinuo je njen intervju iz New Yorka za hrvatsku Novu TV, poslije pitanja o tome je li spremna razgovarati sa srpskim kolegom Tomislavom Nikolićem o poremećenim odnosima sa Srbijom tokom izbjegličke krize, prenose hrvatski mediji.

Na pitanje je li spremna razgovarati s Nikolićem o tome i planira li takav razgovor, Grabar-Kitarović je odgovorila: “Jesam, naravno”.

Novinarka Ivana Petrović je zatim počela novo pitanje riječima: “Planirate li…”, ali je u tom trenutku prekinuo glasnogovornik Luka Ðurić, čiji se glas može čuti u pozadini snimka.

“Daj Ivana (Petrović, novinarka Nove TV), mislim stvarno… Moram prekinuti jer smo se dogovorili da će ovo biti intervju (o projektu) Jadran-Baltik i skrenula si na Mađarsku, a sada si završila na Srbiji”, rekao je Đurić.

Nakon toga su on, novinarka i hrvatska predsjednica počeli govoriti u isto vrijeme.

‘Granice staviti pod nadzor’

Na snimku se čuje, navode hrvatski mediji, da Ðurić kaže predsjednici Grabar-Kitarović: “Nemoj se miješati. Znam šta će pustiti u živom razgovoru”.

Prije incidenta novinarka Ivana Petrović je navela kako je činjenica da su u izbjegličkoj krizi odnosi Hrvatske s Mađarskom poremećeni, kao i sa Srbijom, i pitala kakav je stav predsjednice po tom pitanju.

“Službeni granični prelazi moraju biti otvoreni i, naravno, pod nadzorom. Pod potpuni nadzor treba staviti prostor između graničnih prijelaza. Dakle, bilo kakav ulazak ljudi u državu mora biti strogo kontroliran preko graničnih prijelaza. Treba kontrolirati tko, kako i zašto ulazi u hrvatsku državu i tu konačno treba uvesti malo reda”, rekla je Grabar-Kitarović.

Izvor: Agencije