‘Domoljubna koalicija’ potpisala sporazum

Lideri osam hrvatskih političkih stranaka, okupljenih u “Domoljubnu koaliciju”, u Vukovaru su potpisali koalicijski sporazum, sa kojim izlaze na skore parlamentarne izbore.

Desnu koaliciju predvodi Hrvatska demokratska zajednica (HDZ). Partneri su im, između ostalih, liberali, pravaši, penzioneri te Seljačka stranka.

Poručili su da će se zalagati za opstanak sela, ekonomski napredak zemlje, ali će ostati vjerni i vrijednostima za koje su ljudi u Hrvatskoj ginuli.

Najveći rivali su im lijeva koalicija “Hrvatska raste”, koju predvodi premijer i predsjednik Socijaldemokratske partije Zoran Milanović.

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj mogli bi biti održani u novembru.

‘Vjetar u leđa’ poljoprivrednicima

U obraćanju nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je rekao da se sporazum potpisuje na poljoprivrednom dobru jer se želi dati vjetar u leđa svim poljoprivrednim proizvođačima.

“Zar nije sramota da Hrvatska uvozi 70 posto hrane? Mi smo ovdje i zato da kažemo da krećemo upravo s ovog mjesta, da ćemo dati vjetar u leđa svim poljoprivrednim proizvođačima i prednost svim domaćim proizvodima u našim samoposlugama i hotelima u vrijeme turističke sezone”, rekao je Karamarko, dodajući kako bez zdravog sela nema ni zdravih gradova ni zdravih naroda.

“Nikakve političke i ideološke magle neće nas pokolebati. Razlikujemo dobro od zla i svjetlo od tame”, rekao je i dodao da će ”Domoljubna koalicija” pobijediti na izborima te okrenuti novu stranicu u historiji Hrvatske.

Dodao je kako će Hrvatska pod vodstvom Koalicije biti država koja ima svoje ime i prezime, koja ima svoj ponos i dignitet i u kojoj će svi građani od svog rada moći živjeti, a ne da u tri i po godine Hrvatska ima ”inventuru” od 100.000 iseljenih mladih i dugove.

Izvor: Al Jazeera i agencije