Pad helikoptera u Srbiji: Bez odgovora i nakon šest mjeseci

Šest mjeseci nakon pada helikoptera Vojske Srbije, u kojem je poginulo sedam osoba, cijeli slučaj je i dalje u predistražnoj fazi u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Povjerenik za informacije od javnog značaja kaže da sporost institucija na ovom slučaju uznemirava i stvara sumnju u javnosti, dok analitičari ocjenjuju da proces zataškava Vlada Srbije.

Događaj koji je prije šest meseci šokirao javnost Srbije i regije – u helikopteru je poginulo sedmero ljudi nakon neuspjele humanitarne akcije.

Istog dana Vojska je najavila istragu o odgovornosti i eventualnim propustima u komandovanju.

“Svako je odgovoran za svoj deo, koliko ko – utvrdiće nadležni organi i sa tim ćete biti upoznati“, rekao je tada Ljubiša Diković, načelnik Generalštaba Vojske Srbije.

Različiti izvještaji

Slučaj je stigao do tužilaštva u kojem danas kažu da je proces još u predistražnoj fazi.

“Kako predistražni postupak nije završen još se ne može govoriti o postojanju krivičnog dela i evenutalnih osumnjičenih. Zakon ne određuje za koje vreme predistražni postupak treba da bude završen“, saopćeno je.

“Šest meseci kasnije mi nemamo nikakav institucionalni ishod svega toga, dakle šta se to desilo, da li je tužilaštvo našlo nešto ili nije, ako jeste šta je našlo, ako nije zbog čega nije, javnost je, dakle, objekitvno očekivala je da stvar bude apsolvirana, na kakav način – to nije moja stvar, međutim, to je izostalo i to je verovatno nešto što je uznemiravajuće“, kaže Rodoljub Šabić, povjerenik za informacije od javnog značaja.

Javnost je bila uznemirena i nakon izvještaja dvije vojne komisije o padu letjelice. Tvrde da je primarna odgovornost bila na pilotu Omeru Mehiću kojem je otkriven alkohol u krvi.

Komisije su navele da je letjelica pala i zbog guste magle, zbog čega nije ni smjela da poleti, ali i lošeg navođenja helikoptera do piste od strane kontrole leta. 

„Mi smo imali nekoliko tih komisija koje su ispitivale uzroke koje su davala razna saopštenja, koja su uglavnom nemušta za javnost i ta saopštenja su pre svega imala smisla u očuvanju mira blaženog vladajuće oligarhije. Na to se sve svodi i sada, i, pretpostavljam, da se ide ka tome da se ide ka zboravu“, mišljenja je Ljubodrag Stojadinović, novinar dnevnog lista Politika.

‘Prekršena procedura’

Prije pada letjelice mediji su čekali posadu helikoptera i ministre zdravlja i odbrane ispred državnih bolnica.

To je kasnije izazvalo ogromnu sumnju stručne javnosti da je neko iz Vlade naredio da se letjelica preusmjeri na civilni aerodrom kako bi je tamo dočekali zvaničnici.

“Ovde je očigledno prekršena procedura. Procedura je u vojsci proces koji omogućava da se posao obavi i ne samo to već da se čuvaju ljudski životi i da se obezbedi onaj nivo sigurnosti koji bi garantovao da se zadatak izvrši uspešno, a da životi budu sačuvani“, smatra Stojadinović.

U javnosti se vodila i rasprava o tome zbog čega helikopter, uprkos složenim meteorološkim uslovima, nije pokušao da sleti na vojni aerodrom u Batajnici ili heliodrom Vojno-medicinske akademije, kao i ko je odlučio da se leti za Beograd, a ne za Kragujevac, Niš ili Kraljevo.

„Mora da se postavi pitanje nečije odgovornosti ili ne, ponavljam nije to moja stvar, to je stvar nadležnih organa, ali javnost naravno s pravom očekuje da čuje taj stav“, kaže Rodoljub Šabić, povjerenik za informacije od javnog značaja.

Helikopter se srušio u širem rejonu Aerodroma Nikola Tesla u Surčinu, na povratku iz Raške, odakle je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara.

Izvor: Al Jazeera