Mladi Siščani u Sj. Koreji dobro i sigurno

Uprava kluba je sa učesnicima turnira u stalnom kontaktu (Ustupljeno Al Jazeeri)

Svi mali nogometaši i članovi pratnje nogometnog kluba Segesta iz Siska, koji se nalaze na turniru šest nacija u Sjevernoj Koreji, dobro su i sigurno, potvrđeno je u petak iz Uprave kluba, koja je sa sudionicima turnira u stalnom kontaktu.

“Dobro smo se informirali i organizirali za taj put. Naravno, konzultirali smo se i s Ministarstvom vanjskih poslova, koje nas je upozorilo na složenu situaciju, ali smo odlučili ipak otići na taj turnir. Dvojica malih nogometaša iz kategorije starijih pionira nisu otišla na turnir, jer njihovi roditelji nisu dali suglasnost. Budući da su domaćini poduzeli sve mjere sigurnosti, a tradicionalni turnir organizira savez dviju Koreja, ne očekujemo nikakve probleme. Nažalost, upravo je danas naša momčad izgubila od Južne Koreje i to je jedina loša vijest”, rekao je dopredsjednik kluba Branimir Pupić Jovanović.

Napetosti na Korejskom poluotoku

Uz Segestu, na turniru u Pjongjangu sudjeluju ekipe iz Brazila, Uzbekistana, Kine, te Sjeverne i Južne Koreje. Povratak malih Siščana predviđen je za srijedu 26. kolovoza, prenosi Hina.

Napetosti između Sjeverne i Južne Koreje porasle su u četvrtak, kada je Sjeverna Koreja ispalila nekoliko granata na teritorij Južne, koja je odgovorila sa 29 svojih topničkih granata.

Sjevernokorejski diktator Kim Jong-un naredio je punu borbenu pripravnost svojoj vojsci, a njegova Vlada uputila je ultimatum Seulu i tražila da prekine s emitiranjem propagande s velikih zvučnika na granici ili se suoči s vojnom odmazdom, ali analitičari smatraju da su izgledi za izbijanje rata vrlo mali.

Izvor: Agencije