Mediji: Ubijen zamjenik direktora Poreske uprave Makedonije

Ovo je druga pucnjava u posljednjih nekoliko dana u kojoj je ubijen član DUI-a (Al Jazeera)

Pucnjima iz vatrenog oružja iz vozila u pokretu u subotu je u Strugi ubijena jedna osoba, javila je Anadoloja, ne navodeći identitet ubijenog.

Istovremeno agencija Srna i jedan broj makedonskih medija izvještavaju da je ubijen zamjenik direktora Uprave javnih prihoda Makedonije Argetim Asani (42).

Stefan Dimoski, glasnogovornik područne policijske jedince Ohrid, pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Makedonije, za Anadoliju je potvrdio da se ubistvo desilo oko 13:15 sati u Ulici “Marxa i Engelsa”.

“Danas oko 13:15 sati u Ulici ‘Marxa i Engelsa’ iz vozila u kretanju marke ‘golf’ pucano je u žitelja Struge, rođenog 1973. godine. Uviđaj je u toku, a predvodi ga javni tužilac. Policija preduzima sve mjere na pronalaženju vozila i traga za počiniocima djela. Dio makedonskih medija je već informirao o identitetu ubijene osobe, kao i o njegovoj radnoj poziciji i partijskoj pripadnosti. Ipak, mi to sve do kraja uviđaja ne možemo izjaviti, sada je najvažnije da se pronađe izvšitelj ili izvršitelji djela”, kazao je Dimoski.

Drugo ubistvo u nekoliko dana

Napadači su pobjegli, a policija je blokirala grad.

Argetim Asani, kojeg su mediji identificirali kao žrtvu napada, zamjenik direktora Poreske uprave Makedonije od 2013. godine iz redova Demokratske unije za integraciju, koalicionog partnera vladajuće VMRO-DPMNE.

Njegovo ime pominjano je i u decembru prošle godine, kada je zatražio ljekarsku pomoć u struškoj bolnici, nakon incidenta tokom izbora za predsjednika lokalnog ogranka DUI-ja.

Ovo je druga pucnjava u posljednjih nekoliko dana u kojoj je ubijen član DUI-a.

U Kumanovu je prije dva dana ubijen bivši lokalni komandant formacije Oslobodilačka narodna armija Xhemail Rexhepi, poznatiji kao “Komandant Šiponja”.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO