Napadnut i teško povrijeđen povratnik u RS

Ramiz Salkić očekuje hitnu reakciju policije Republike Srpske (Al Jazeera)
Ramiz Salkić očekuje hitnu reakciju policije Republike Srpske (Al Jazeera)

Potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić očekuje hitnu reakciju policije povodom napada na Nerku Hanifića (40), povratnika u Vrbanjce kod Kotor Varoši.

Hanifića su, kako se saznaje, u utorak ujutro napale tri nepoznate maskirane osobe, pretukli ga te oštrim predmetom i na stomaku urezali znak “četiri S” (ocila – ćirilična slova “s”), javlja Fena.

“Očekujem hitnu reakciju policije i da pokaže svoju efikasnost i u situacijama kada su Bošnjaci napadnuti i kada im se čini nepravda, a ne samo kada treba Bošnjake proganjati za nešto što neko misli da bi oni učinili na ovom prostoru”, rekao je Salkić.

‘Nisu samo incidenti’

On ističe da, koja god je osoba u pitanju u ovom slučaju, i bez obzira na njenu nacionalnost, povrede koje su nastupile iziskuju ozbiljnu analizu cjelokupnog sigurnosnog sistema u ovom bh.entitetu te stanja i položaja njenih građana.

“Evidentno je da imamo učestale incidente koji, možda, i nisu samo incidenti”, rekao je Salkić.

Napadači su u utorak ujutro Hanifića presreli u 4:30 sati, kada je krenuo u nabavku robe za trgovački objekat koji posjeduje, a napad se dogodio u mjestu Usjek, u opštini Kotor Varoš.

Iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka je potvrđeno da je Policijskoj stanici Kotor Varoš oko 6:00 sati, od medicinskog osoblja Doma zdravlja Kotor-Varoš, prijavljeno da im se za pomoć obratio četrdesetogodišnjak s vidnim tjelesnim povredama.

Povrede na glavi i tijelu

Postupanjem po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici su došli do saznanja da su tri nepoznate maskirane osobe, istog dana oko 04:30 sati, presrele i zaustavile oštećenog, koji se putničkim vozilom kretao u mjestu Usjek, i nanijeli mu povrede podesnim predmetom u predjelu glave i tijela.

O okolnostima događaja obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se preduzmu neophodne mjere i radnje u cilju provjere navoda prijave i utvrđivanja činjeničnog stanja, a u skladu s kojim će se odrediti o kojem krivičnom djelu se radi.

Policijski službenici Policijske stanice Kotor Varoš rade na rasvjetljavanju prijave.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO