Tragična autobuska nesreća u Beogradu

U autobusu se nalazilo 86 putnika, koji su se vraćali sa ljetovanja (Nemanja Jovanovi? / Tanjug)

Jedna osoba je poginula, a 61 povrijeđena u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak ujutro u 04:10 sati u Bubanj Potoku, u predgrađu Beograda, kada se prevrnuo autobus na autocesti Niš – Beograd, izjavila je Tanjugu glasnogovornica Hitne pomoći Nada Macura.

Nesreća se dogodila kada je došlo do probijanja zaštitne ograde i prevrtanja turističkog autobusa, a povrijeđene osobe su prevezene u Urgentni centar, VMA, KBC Zemun i Institut za majku i dijete, rečeno je Tanjugu u Informativnoj službi Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Macura je rekla da je, prema dosadašnjim podacima, 15 do 20 pacijenata teže povrijeđeno.

U autobusu, na povratku iz Grčke, nalazilo se 86 putnika, koji su se vraćali sa ljetovanja, istakla je glasnogovornica Hitne pomoći.

Pomoć na terenu

Hitna pomoć Beograd je poslala 16 ekipa, od kojih 12 za odrasle, jednu pedijatrijsku i tri transportne, precizirala je Macura.

U spašavanju putnika učestvovala je i Hitna pomoć Grocka, koja je prevezla osam pacijenata, Hitna pomoć Vrčin, koja je prevezla devet, a beogradska Hitna pomoć je prevezla 44 povrijeđena pacijenta, kazala je Macura.

Kako je prenijela Radio-televizija Srbije, nesreća se dogodila kod “Tranšpeda”, na autocesti Beograd – Niš, a poginula je, prema dosadašnjim podacima, jedna žena.

U autobusu su bile čitave porodice i mnogo male djece.

Na terenu se nalazi i sedam vatrogasnih ekipa.

Nesreća se dogodila kada je autobus probio metalnu bankinu i izletio sa puta.

Izvor: Agencije