Potvrđena nova optužnica protiv Turkovića

Turković Zijad optužen je da je počinio krivično djelo napada na službeno lice (Al Jazeera)
Turković Zijad optužen je da je počinio krivično djelo napada na službeno lice (Al Jazeera)

Sud BiH danas je potvrdio i novu optužnicu Tužilaštva BiH protiv Zijada Turkovića. Ovaj put na teret mu se stavlja krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Optuženi se tereti da je u junu 2014. godine, udario zavodskog službenika koji vrši poslove sigurnosti, te mu nanio lakšu fizičku ozljedu u predjelu glave, nakon čega je optuženi Turković savladan i odveden u ćeliju.

Prilikom odvođenja u ćeliju, optuženi je ponovo pokušao udariti navedenog zavodskog policajca.

Incident se dogodio kada su ga čuvari poveli u TV salu kako bi gledao utakmicu sa ostalim pritvorenicima, prenose bh. mediji.

Novi incident

Godinu dana kasnije, tačnije 20. marta 2015. godine, prilikom primanja posjete, kada nije dozvoljeno da mu bude uneseno osam bočica sa napitkom, napadao je i vrijeđao na nacionalnoj osnovi i uputio prijetnje istom zavodskom službeniku kao i upravitelju Pritvorske jedinice.

Turković Zijad optužen je da je počinio krivično djelo-napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinioca krivičnih djela.

Izvor: Agencije


Povezane

Zijad Turković zbog pet ubistava i drugih krivičnih dela osuđen na 40 godina. Njegovoj grupi ukupno 100 godina zatvorske kazne.  Izricanje presude Zijadu Turkoviću pratio je novinar Al Jazeere Ivan Pavković. 

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO