Protest u Zagrebu: Tito je bio zločinac

Na Protestu se okupilo više od pet stotina građana (Anadolija)
Na Protestu se okupilo više od pet stotina građana (Anadolija)

Više stotina građana protiv Trga maršala Tita u Zagrebu: Tito je bio zločinac, a mi nismo nikakav region.

Nekoliko stotina članova i simpatizera Inicijative “Krug za trg” okupilo se ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) sa zahtjevom da ime Trga maršala Tita promijeni u Kazališni trg.

Aktivisti poručuju kako je Tito je bio zločinac i diktator koji je zapovijedao masovne likvidacije nevinih ljudi, javio je dopisnik Anadolija.


Izvor: Anadolija

Organizatori protesta protiv imena Trga maršala Tita okupljaju se deveti put sa zahtjevom da se trgu ispred zgrade HNK-a vrati epitet “kazališni”, ime koje je ovaj trg nosio u određenom historijskom periodu.

Širenje sramote

Protest na kojem se okupilo više od pet stotina građana održao se istovremeno sa proslavom 70. godišnjice antifašističkog oslobođenja Zagreba u Lisinskom.

“Mi smo samostalna Hrvatska država, a ne njihova Jugoslavija. Mi nismo nikakav region, mi smo oni koji će konačno prestati plaćati udruge koje šire sramotu po svijetu”, poručio je aktivist ove inicijative Ante Beljo.

On je poslao poruku i građanima koji u Lisinskom slave 70. godišnjicu oslobođenja Zagreba.

“Vidjet ćemo koliko će kupiti vijenaca da bi stavili na 180 i više masovnih grobnica u okolici samoga Zagreba za koje su njihovi krivi”, rekao je Beljo.

Aktivisti Inicijative “Krug za trg” razvili su ispred pročelja HNK veliki transparent na kojem piše “Zločinci i zatirači ljudskih prava nisu zaslužili imena trgova”, zatim “Tito u top 10 svjetskih zločinaca”, “Komunistički zločini nisu antifašizam”, “Hrvatska nije stvorena na partizanskim zločinima”, “Tito je organizirao i nadgledao masovne likvidacije”…

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO