Veterani dali Milanoviću novi rok – 30. maj

Prosvjed hrvatskih veterana, koji traže smjenu ministra Predraga Matića i njegovih suradnika, ušao je u 200-ti dan. Danas je istekao i rok za dijalog, koji su dali premijeru Zoranu Milanoviću.

Iako u Savskoj 66 u Zagrebu veteranski šator stoji već 200 dana, pita li se prosvjednike – stajat će i dalje.

“Očekujemo reakciju predsjednika Vlade i da će nas pozvati na razgovor, ali rekao sam – isključivo pred medijima”, poručio je Đuro Glogoški, organizator prosvjeda.

Za premijera Milanovića to je ultimatum. I na njega, kako doznajemo, ne pristaje.

“Iako se činilo da je sastanak, nakon slučajnog susreta premijera Milanovića i organizatora prosvjeda u Savskoj 66, samo pitanje vremena – sve se promijenilo nakon vikend skupa na Trgu bana Jelačića. Dijalog između Zorana Milanovića i Đure Glogoškog nije izvjestan”, javlja Al Jazeerina reporterka Ivana Brkić Tomljenović.

Prolongiran rok

Milanović se o prosvjednicima ne izjašnjava. Prepušta to svome ministru, čiju smjenu traže.

“Od prvog dana – sad je 200-ti, može biti i 2.000-ti – imam rješenje, imam odgovore na sva njihova pitanja, jer njihova pitanja nisu teška, ali radi se o politizaciji. Cilj je ova Vlada, cilj je premijer Milanović”, smatra Predrag Matić, ministar branitelja.

Prosvjednici Milanoviću daju još vremena za razgovor, u kojemu, kažu, žele ukazati na svoje probleme.

“Svaki dan je nova mogućnost do tog 30. svibnja. Vjerujemo da poslije 30. te mogućnosti više neće biti”, upozorava Glogoški.

Što će se dogoditi 30. svibnja – organizatori prosvjeda u Savskoj drže u tajnosti. Zna se, međutim, da i dalje ostaju pod prozorom Ministarstva branitelja.

Ranije su hrvatski ratni veterani dali rok premijeru Milanoviću za početak dijaloga koji je istekao danas, no odlučili su ga prolongirati. Osim smjena ministra Matića i njegovih suradnika, traže da zakon akt o veteranima postane ustavan.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO