Pretučen pomoćnik ministra prosvjete Srbije

Šuvakov sutra treba dobiti nagradu za doprinos nauci (Arhiva)
Šuvakov sutra treba dobiti nagradu za doprinos nauci (Arhiva)

Pomoćnik ministra prosvjete Srbije Milovan Šuvakov pretučen je jutros kada je krenuo na posao i trenutno se nalazi u Urgentnom centru, gdje prima medicinsku pomoć zbog povreda glave, rekao je ministar Srđan Verbić.

Kako je kazala glasnogovornica Urgentnog centra Aleksandra Berić, Šuvakov je primljen jutros i zadržan na liječenju, prenosi Tanjug.

Ministar Verbić je ranije danas, na sjednici Nacionalnog saveza za visoko obrazovanje, rekao da su Šuvakova jutros pretukle osobe s kapuljačama i štangama.

Napad na Šuvakova, kako je rekao, pokazuje koliko je proces reforme visokog obrazovanja težak, ali da to neće zaustaviti promjene.

Verbić je podsjetio da Šuvakov sutra treba dobiti godišnju nagradu Instituta za fiziku za doprinos nauci, a da je prošle godine bio dobitnik nagrade grada Beograda i da je “on čovek koji svim srcem radi da promeni sistem da bi budućim generacijama bilo bolje”.

‘Ciljevi tajkuna’

Srbijanski ministar je dodao i da ima mnogo moćnika i tajkuna u obrazovanju koji žele ostvariti svoje ciljeve, da budu izvan sistema i iznad zakona.

“Mogu da obećam da nas ovaj napad neće zaustaviti, ako je akreditacija do sada bila oštra, mora da bude još oštrija, ako su kriterijumi za standardizaciju nekog programa bili strogi, treba da budu još strožiji. Nemamo pravo da odustanemo”, poručio je Verbić.

Na pitanje zna li ko je napao Šuvakova, ministar je rekao da ne zna kome se on zamjerio i da će se to utvrditi u narednom periodu.

Predsjednik Nacionalnog savjeta za visoko obrazovanje Dejan Popović istakao je kako očekuje da napadači što prije budu privedeni pravdi.

“Došao je trenutak da akademska javnost stane uz Ministarstvo i da ovaj slučaj bude što pre rešen”, dodao je Popović.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO