Sedmero ubijenih nakon svadbe u Srbiji

Sedmero ljudi je izgubilo živote u pucnjavi u mjestu Martonoš kod Kanjiže blizu granice Srbije i Mađarske, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Prema nezvaničnim saznanjima, do pucnjave je došlo nakon svadbe.

U policijskom saopštenju navodi se da je do krvoprolića došlo usljed narušenih porodičnih odnosa. 

Jučer je u Martonošu bilo vjenčanje, a u Kanjiži svadba. Beogradski mediji nezvanično javljaju da se otac mladoženje, R.Š. protivio vjenčanju te je usmrtio snahu i članove njene porodice, kao i svoju suprugu te njene roditelje, prije nego što je i sam smrtno stradao.

Mediji nezvanično saznaju da je u R.Š. u samoodbrani pucao član porodice njegove snahe. Ranije je javljeno da je R.Š. počinio samoubistvo.

Prema medijskim napisima, R.Š. je bio posvađan sa svojom suprugom, koja je odobravala vjenčanje njihovog sina.

Porodična svađa prethodila tragediji

Najmlađa žrtva imala je 25, a najstarija 74 godine. 

R. Š. (1960) je iz lovačke puške ispalio više hitaca i tom prilikom usmrtio je N. B. (1990), Š. B. (1963), K. B. (1972), R. Š. (1968), J. T. (1941) i B. T. (1947), a potom je u nemilom događaju i sam stradao, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Prema navodima beogradskih medija, R.Š. je posjedovao dozvolu za lovačku pušku.

Nezvanične informacije, dobijene od žitelja Martonoša i Oroma, govore da je R.Š. iz lovačke puške u Martonošu ubio snahu N.B i njene roditelje, a u selu Orom ubio je svoju suprugu i njene roditelje.

Svjedoci su kazali velikom broju okupljenih novinara da je muškarac koji je počinio ubistva jučer pio tokom cijelog dana i noći te je u alkoholiziranom stanju jutros počinio zločin.

Komšinica koja se predstavila kao Radmila i koja živi preko puta kuće u kojoj se dogodio zločin u selu Martonoš rekla je Tanjugu da je jutros oko deset sati čula galamu iz te kuće.

”U prvi mah sam mislila da su se posvađale druge komšije, jer to znaju da urade, ali sam onda čula pucnjeve i videla čoveka kako trči prema meni sa puškom u rukama”, rekla je Radmila.

Ona je kazala da joj se taj muškarac obratio na francuskom jeziku i da mu je je odgovorila da ga ne razumije, ali da je shvatila da treba da pozove hitnu pomoć i policiju, što je i učinila.

Ubrzo su u kuću došli rođaci, pojavila se i policija, a Radmila kaže da je saznala da je u kući ubijena žena koja se prethodnog dana udala i njeni roditelji.

Jedna osoba u bolnici

Radmila je kazala da je počinilac ubistava živo u Senti, dok su mladenci posljednjih nekoliko godina po nekoliko mjeseci godišnje provodili u Francuskoj te su na svadbi bili i gosti iz Francuske.

Tanjugu je potvrđeno da je u novosadski Urgentni centar primljena jedna osoba koja je prebačena iz subotičke bolnice i da su u toku pregledi, utvrđivanje povreda, nakon čega će javnosti biti dostupno više informacija. 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović izjavio je da policija preduzima sve mjere na rasvjetljavanju okolnosti šesterostrukog ubistva i samoubistva.

On je Tanjugu rekao da su iz sjedišta Uprave kriminalističke policije  u Beogradu na mjesto nesreće upućeni iskusni operativci koji zajedno sa kolegama iz područja policijske uprave rade uviđaj.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO