Studenti se masovno otrovali hranom

Studenti se obratili za pomoć sa simptomima trovanja hranom (Wikipedia)
Studenti se obratili za pomoć sa simptomima trovanja hranom (Wikipedia)

U tivatskom Domu zdravlja je zbog simptoma trovanja hranom medicinsku pomoć tražilo 120 studenata, učesnika Mašinijade, koji su smješteni u hotelu “Kamelija” u Donjoj Lastvi.

“Studenti su se za pomoć obratili u ponedjeljak sa simptomima trovanja hranom”, naveli su iz Doma zdravlja, istakavši da su se žalili na visoku temperaturu, mučninu, povraćanje i dijareju, javio je Radio Tivat.

Direktorica Doma zdravlja u ovom gradu Snežana Matijević rekla je da su prvi pacijenti primljeni oko 10 sati, a posljednji u ponoć. Kako je navela, ljekarske ekipe tokom cijelog dana ukazivale su pomoć studentima.

“Pacijenti su primili adekvatnu terapiju i svi se sada osjećaju bolje”, rekla je Matijević.

Ona je istakla da su, kako bi izašli u susret svima kojima je bila neophodna medicinska pomoć, bili angažirani gotovo svi ljekari i medicinsko osoblje, koji su radili i prekovremeno.

O slučaju trovanja obaviješten je Institut za javno zdravlje u Podgorici, čija će ekipa uzeti uzorke i pokušati utvrditi uzrok trovanja, prenio je podgorički portal CdM.

Izvor: Agencije
 


Povezane

Masovno trovanje djece iz vrtića Javne ustanove Djeca Sarajeva. 103 djeteta zatražilo je liječničku pomoć, a 31 je zadržano na Klinici za infektivne bolesti. Toksikološka analiza još nije gotova, ali liječnici sumnjaju na salmonelu.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO