Novi pretresi nakon napada u Zvorniku

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) saopćeno je kako se vrše pretresi stambenih objekata i drugih prostorija (Arhiva)

Pripadnici zajedničkog istražnog tima, u nastavku aktivnosti povodom napada na policijsku stanicu u Zvorniku, pretresaju objekte na dvije lokacije na području Kalesije i Zvornika, koje koristi lice čiji su inicijali M.D., prenose agencije.

Iz bosanskohercegovačke Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) saopćeno je kako se vrše pretresi stambenih objekata i drugih prostorija s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa terorizmom i poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Pretresi se vrše po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH.

Kriminalistička obrada nad Kasimom Mehidićem i Avdulahom Hasanovićem, koji su jučer lišeni slobode i privedeni u službene prostorije Regionalne kancelarije SIPA-e u Tuzli, još traje.

Odluka o daljem statusu

Nakon kriminalističke obrade, shodno uputstvima postupajućeg tužioca, bit će odlučeno o njihovom daljem statusu.

Pripadnici zajedničkog istražnog tima intenzivno nastavljaju aktivnosti s ciljem rasvjetljavanja ovog događaja i dokumentiranja krivičnog djela.

Policajac Dragan Đurić ubijen je 27. aprila u napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić (24).

Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović, dok je Ibrić ubijen u razmjeni vatre sa policijom.

Izvor: Agencije