Voz opet udario migranta u Makedoniji

Najmanje 14 migranata poginulo prije dva dana u Makedoniji (Al Jazeera)

Međunardoni voz koji je saobraćao na relaciji Skoplje – Solun – Beograd udario je jednu osobu iz Afganistana (62) koja je zadobila teške tjelesne povrede i prebačena u bolnicu, javlja agencija Anadolija. 

Ivo Kotevski, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije potvrdio je za agenciju da nema smrtno stradalih.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije nesreća se dogodila kasno sinoć, tačnije u 23:30. Nesreća se dogodila na relaciji Skoplje – Tabanovci pri ulasku voza na željezničku stanicu Ilinden, nedaleko od Skoplja.

Sa povrijeđenom osobom su bile još dvije osobe koje se nalaze u prihvatnom centru u Gazi Babi. Policija vrši uvid na mjestu nesreće.

Najmanje 14 migranata je poginulo prije dva dana nešto prije 23 sata kada je međunarodni voz koji je saobraćao na relaciji od Soluna do Beograda naletio na grupu migranata nedaleko od makedonskog Velesa.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije potvrđeno je da su na mjestu nesreće pronađena tijela 14 migranata. Grupa migranata nalazila se na šinama kada je naišao ekspresni voz.

Policija je privela osmero preživjelih koje su zatekli nedaleko od mjesta nesreće.

Izvor: Agencije