SAD: Avion s bh. delegacijom prinudno sletio

Avion Austrian Airlinesa sletio zbog tehničkih problema (AP)

Avion Austrian Airlinesa, u kojem se nalazila delegacija Bosne i Hercegovine, nedugo nakon polijetanja prinudno je sletio pri povratku sa zasjedanja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Washingtonu, prenose agencije.

Kako je potvrđeno za agenciju Anadolija u kabinetu premijera Federacije BiH, Fadila Novalića, avion je nedugo nakon polijetanja ponovno sletio, najvjerovatnije zbog tehničkih problema.

Proljetni sastanak MMF-a

Pored Novalića, bh. delegaciju su u Washingtonu činili ministar vanjskih poslova BiH i zamjenik guvernera BiH u MMF-u, Igor Crnadak, te guverner Centralne Banke BiH, Kemal Kozarić.

Pojedini bh. mediji navode kako je došlo do požara u motoru, ali je brzom reakcijom vatrogasnih službi kvar uklonjen.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH za Al Jazeeru su kazali kako ministar Crnadak nije bio u ovom avionu, već je ranije otputovao za Luksemburg gdje, sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, danas prisustvuje neformalnom radnom doručku”Prijatelji Bosne i Hercegovine”.

Nije bilo povrijeđenih među putnicima, javlja Anadolija.

Crnadak je predvodio delegaciju Vijeća ministara BiH na proljetnom zasjedanju Svjetske banke (WB/SB) i MMF-a  koje se od 17. do 19. aprila 2015. godine održavalo u Washingtonu.

Izvor: Agencije