Pet osoba napadnuto u Mitrovici

Građani i u petak prelaze glavni ibarski most bez kontrole policije (EPA)

Pet osoba, tri albanske i dvije bošnjačke nacionalnosti povrijeđene su u petak nešto poslije podne u Mitrovici kada su na njih nasrnuli nepoznati napadači.

Zamjenik regionalnog komandira Kosovske policije Besim Hoti, izjavio je Tanjugu da je pet lica povrijeđeno u tri odvojena incidenta koja su se dogodila u centru sjevernog dijela Mitrovice.

“Prvo je oko 13 sati pretučen maloljetni Albanac u centru grada ispred jednog od kafića, da bi nešto kasnije još dva Albanca zadobila lakše povrede kada su na njih nasrnuli za sada neidentificirani napadači”, rekao je Hoti.

Danas se u Mitrovici za nepuna dva sata dogodio i treći incident, kada su na kružnom toku u centru Mitrovice povrijeđena dva studenta bošnjačke nacionalnosti iz Novog Pazara koji studiraju u Kosovskoj Mitrovici.

Napad na srpskog mladića

“Napadi na Albance moguće da su odgovor na ranjavanje srpskog mladića u Kosovskoj Mitrovici, koji se dogodio u četvrtak večer, a kada je u pitanju napad na studente iz Novog Pazara ne možemo ni pretpostaviti šta je motiv”, kazao je Hoti.

Nekoliko osoba u četvrtak večer, prešlo je most na Ibru u Mitrovici sa juga na sjever i napalo trojicu mladića srpske nacionalnosti koji su se tu zatekli.

Dvojica su uspjeli pobjeći dok je S.N. (17) uboden, najverovatnije nožem u grudi.

Predstavnici Srba u Vladi Kosova osudili su napad i zatražili, uz otkrivanje počinioca i povećanje nivoa sigurnosti u sjevernom dijelu tog grada.

Stanje ranjenog stabilno

Zamjenik premijera i ministar administracije i lokalne samouprave u Kosovskoj vladi, Branimir Stojanović i Ljubomir Marić, zatražili su i od albanskih političkih lidera da javno osude napad na srpskog mladića.

Tri policajca koji su bili na dužnosti kada je sedamnaestogodišnjak izboden nožem suspendirani su sa posla, kazao je ranije Besim Hoti.

Hoti je rekao da se “ispituje eventualna odgovornost i propusti policajaca koji su bili na dužnosti”.

Direktor Zdravstvenog centra u Mitrovici Milan Ivanović izjavio je da je povrijeđeni mladić u stabilnom stanju nakon operacije i da oporavak teče uredno.

Kako javlja Tanjugov dopisnik sa lica mjesta građani i u petak prelaze glavni ibarski most bez kontrole policije čije prisustvo, iako najavljeno, nije povećano.

Izvor: Agencije