Zbog manjka mašinovođa stali vozovi

U zagrebačkoj poslovnoj zoni u Buzinu otvorena je najmodernija željeznička stanica na pruzi od Zagreba do Siska. I dok kompanija otvara novo stajalište, Putnički prijevoz Hrvatskih željeznica ima problem s mašinovođama, koji odbijaju raditi prekovremeno.

Kupili ste kartu za voz, no to ne znači da ćete njime i putovati. Nešto manje od stotinjak vozova u Hrvatskoj ovih su dana zamijenili autobusi, a sve zbog nedostatka mašinovođa.

“Ja bih trebao sada ići za Slavoniju, ali sad ne znam je li danas to važi, ili je štrajk idućih dana”, kaže putnik Petar.

“Ako ljude tjeraju da rade prekovremeno, neka plate. Ako trebaš ljudi, primi ih. I to je to, nema tu filozofije nikakve”, dodaje putnik Ivo.

Poslodavac ih, kažu mašinovođe, tjera da odrađuju prekovremene sate jer ih nema dovoljno. Njihov se broj, kažu, smanjio za 19 posto, dok je broj vozova smanjen za tek dva.

Dvostruko više članova Uprave

“Uprava je pristupila restrukturiranju, tako da je samo smanjivala broj radnika. Mi se, naravno, nismo previše bunili, jer su ljudima isplaćivali pristojne otpremnine. Ali smo ih upozoravali 2013. godine da se ne razigraju s brojkama, imamo i pismene dokaze o tome, jer bi se mogli dovesti u situaciju da nema tko voziti vlakove”, kaže Dalibor Petrović iz Sindikata strojovođa Hrvatske.

Tvrde, nedostaje od 30 do 50 mašinovođa, dok se broj članova Uprave, kažu, povećao gotovo dvostruko. Sve se ovo događa u jeku pregovora o kolektivnom ugovoru, na koji mašinovođe ne žele pristati.

U posljednje dvije sedmice nekolicina vozova u Hrvatskoj je stala. No, takva situacija mogla bi se nastaviti i dalje. Mašinovođe tvrde – ne postignu li dogovor s upravom Putničkog prijevoza, u narednih nekoliko sedmica autobusi će voziti i na relaciji, primjerice, Zagreb – Split.

Da se to, ipak, neće dogoditi nadaju se u Upravi Putničkog prijevoza. Osim namjernog pritiska, razloga za odbijanje prekovremenih sati i najavu štrajka ne vide.

Više u videosnimku…

Izvor: Al Jazeera