Uhapšeni na protestu htjeli izazvati nerede

Trojica privedenih prekršajno su obrađeni i pušteni (Robert Ani? / Pixsell)

Trojica muškaraca privedena tijekom osiguranja subotnjeg prosvjeda pod geslom “Stop teroru šatoraša”, u kojemu se oko 250 građana u koloni kretalo od zagrebačkog Trga bana Jelačića do šatora ratnih veterana u Savskoj ulici, najvjerojatnije nisu bili dio prosvjedne kolone već su unutar nje pokušali izazvati sukobe, izvijestila je zagrebačka policija.

Policija je upotrijebila sredstva prisile nad 61-godišnjakom, zbog pokušaja probijanja sigurnosnog policijskog kordona na raskrižju Savske i Vukovarske, te nad 28-godišnjakom, zbog sprječavanja daljnjeg narušavanja javnog reda i mira, rečeno je u nedjelju u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Treći uhićeni priveden je radi utvrđivanja identiteta jer kod sebe nije imao osobne dokumente, prenosi Hina.

Neslužbeno se doznaje da su trojica muškaraca najvjerojatnije bili ‘provokatori’, kretali su se u koloni koja je krenula s Trga bana Jelačića, no htjeli su izazvati sukobe unutar mirnog prosvjeda.

Neprijavljeni protesti

Svi trojica prekršajno su obrađeni i pušteni, kažu u policiji.

Policija nije zabilježila izgrede tijekom samog prosvjeda, a sudionici su se oko 17 sati vratili na početnu točku s koje su krenuli, središnji zagrebački trg, gdje su mirno završili prosvjed.

Osim trojice privedenih nije bilo drugih privođenja niti policijskog postupanja, ni u Savskoj 66 ispred Ministarstva branitelja, gdje u šatoru i oko njega hrvatski ratni vojni invalidi i ratni veterani prosvjeduju protekla četiri mjeseca, a gdje se u vrijeme subotnjih događanja okupilo tisuću građana koji podržavaju veterane.

Subotnji prosvjed nije bio prijavljen u policiji, kao ni prosvjed veterana u Savskoj.

Dio hrvatskih veterana već mjesecima prosvjeduje pred Ministarstvom branitelja tražeći smjenu čelnih ljudi Ministarstva te zahtijevaju da Zakon o braniteljima postane ustavan.

Izvor: Agencije