Nikolić: Postoji plan za rušenje Dodika

Nikolić je kazao kako se radi o personalizaciji problema (Arhiva)

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je informiran da postoji plan za rušenje aktuelne vlasti u bh. entitetu Republici Srpskoj kroz rušenje vlasti predsjednika Milorada Dodika, ocijenivši da se radi o personalizaciji problema kao svojevremeno u slučaju Slobodana Miloševića.

“U velikoj meri, nažalost, dešava se ono što je korišćeno u obračunu sa Srbijom u slučaju Slobodana Miloševića – personalizuje se problem pa se kaže – sve će biti dobro ako ode Dodik, a ništa neće da bude dobro”, rekao je Nikolić u intervjuu za banjalučki RTRS a prenosi novinska agencija Tanjug. 

Nikolić je rekao da je pažnja Srbije usmjerena na Republiku Srpsku bez ikakve želje da se svađaju sa onima koji “nisu taj entitet”.

Direktive za rušenje RS-a

Za pokušaje, kako je rekao, uništavanja Republike Srpske saznao je u razgovorima sa stranim diplomatama, upozorivši da je „ugroženost RS-a velika“.

“Interes, sudbina i opstanak Republike Srpske moraju biti važniji od svega drugog, bez obzira ko je na vlasti”, rekao je predsjednik Srbije, dodavši da su mu diplomate otvoreno rekle da se nešto dešava i da postoji tendencija da se Republika Srpska stavi pred svršen čin – da prihvati apsolutno sve što joj se bude sugeriralo ili će njene nadležnosti i dalje biti smanjivane uz učešće Ustavnog suda BiH.

“Direktive za rušenje Srpske dolaze iz međunarodne zajednice, a sprovode se iz Federacije BiH”, rekao je Nikolić.

Izvor: Agencije