Novinska agencija Tanjug se gasi

Vlada Srbije donijela je odluku o pravnim posljedicama prestanka JP Novinska agencija Tanjug.

Ministarstvo kulture i informisanja je saopštilo da Zakon o Javnom preduzeću predviđa da novinska agencija Tanjug prestaje da važi datumom potpisivanja kupoprodajnog ugovora, odnosno najkasnije 31. oktobra 2015. godine

Kako je navedeno, tokom prethodnih mjeseci Agencija za privatizaciju organizovala je dva javna poziva za prodaju Tanjuga, koji su proglašeni neuspješnim, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Zaposlenici će dobiti otpremnine

U skladu sa Zakonom o informisanju i medijima, Vlada Srbije donijela je, kako se navodi, Odluku o pravnim posljedicama prestanka Javnog preduzeća novinske agencije Tanjug.

Tom odlukom se, između ostalog, predviđa da će svi zaposleni dobiti otpremnine u skladu sa Programom za rješavanje viška zaposlenih u procesu privatizacije, kao i da će im biti plaćeno za rad i angažman u periodu do donošenja Odluke o pravnim posljedicama prestanka Javnog preduzeća novinske agencije Tanjug, koja će biti objavljena u Službenom glasniku Republike Srbije.

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja, Saša Mirković, odbacio je danas kao netačne navode da će nakon gašenja Tanjuga početi da radi nova agencija pri Vladi Srbije, istakavši da su privatne agencije Beta i Fonet dovoljne za tržište Srbije.

Novinska agencija Tanjug je osnovana prije 72 godine.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO