Marina Lovrić Merzel na slobodi

Istraga protiv Lovrić Merzel otvorena je zbog sumnje da je svoju županiju oštetila za više od 10,5 miliona kuna

Bivša sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel je nakon više od pet mjeseci provedenih u istražnom zatvoru u Remetincu danas puštena da se od optužbi za milionske malverzacije brani sa slobode.

Lovrić Merzel je izašla nasmiješena iz remetinečkog zatvora, pred kojim su je dočekali odvjetnik Berislav Živković i članovi obitelji s kojima se odmah izgrlila.

“Živi čovjek sve izdrži. Jedino mjesto gdje ću dokazivati svoju nevinost je sud”, izjavila je Lovrić Merzel novinarima koji su je čekali pred zatvorom.

Bivša moćna SDP-ova političarka puštena je na slobodu nakon što je ispitan i posljednji svjedok protiv nje, tako da je prestala opasnost od utjecaja na svjedoke, dok je opasnost od ponavljanja djela prestala nakon što je prije sedam dana podnijela ostavku na dužnost županice.

Lovrić Merzel je tražila aktiviranje zastupničkog mandata u Hrvatskom saboru, tako da bi se na Markovu trgu mogla pojaviti početkom prvog jesenskog zasjedanja.

“Aktivirala sam saborski mandat, no bit će vremena za pitanja. Dozvolite mi sada vrijeme za privatnost”, kazala je novinarima Lovrić Merzel.

Predsjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) Gordana Sobol najavila je da će MIP o zahtjevu Lovrić Merzel odlučivati prije početka redovnog jesenskog zasjedanja Sabora, koje bi trebalo početi 17. septembra.

Sobol je napomenula da se po sili zakona bivšoj sisačko-moslavačkoj županici zastupnički mandat aktivira u roku osam dana od dana prijema zahtjeva u Saboru.

Istraga protiv Lovrić Merzel otvorena je zbog sumnje da je svoju županiju oštetila za više od 10,5 miliona kuna, a u međuvremenu je nekoliko puta proširivana.

Osim plaćanja savjetnika, na što je potrošeno gotovo šest miliona kuna, tereti ju se da je zgradu Hitne pomoći preplatila za četiri miliona kuna, da je trošila javni novac na zabave, privatne troškove plaćala službenom karticom, te raskinula dogovor o prodaji Cesta Sisak, oštetivši županiju za još 200.000 kuna.

Istraga protiv nje zadnji je put proširena u julu, zbog sumnje da je od poduzetnika Željka Žužića primila 100.000 eura mita, koje je pokušala prikriti kupnjom i uređenjem stana u Zadru upisanog na njenog nećaka Dalibora Rožankovića, javlja Hina. 

Lovrić Merzel, koja je prije mjesec dana isključena iz SDP-a, odbacuje sve optužbe.

Izvor: Agencije