Bivši TV voditelj dobrovoljac u Ukrajini

Bivši glasnogovornik Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije i nekadašnji televizijski voditelj Radomir Počuča pridružio se proruskim pobunjenicima na Krimu.

On se, inače, trebao sutra pojaviti pojavi na sudu u Beogradu zbog prijetnji organizaciji Žene u crnom. 

Specijal: Kriza u Ukrajini

Grupa stranaca, uglavnom Srba, među kojima je i Radomir Počuča, u Ukrajinu je stigla, kako tvrde, sa željom da pomognu etničkim Rusima u osiguranju njihovih prava.

“Pravo na izbor, pravo na jezik, kulturu, sopstveni život. Što im sadašnja kijevska hunta, povampirena nacistička snaga osporava”, kaže Počuča.

‘Otadžbina Rusija’

Počuča se trebao sutra, umjesto u Ukrajini, pojaviti na beogradskom sudu. Proces protiv njega pokrenut je jer je prošle godine preko Facebooka pozvao navijače na obračun sa Ženama u crnom nakon što su obilježile obljetnicu stradanja albanskih civila na Kosovu.

U tom trenutku bio je glasnogovornik Protuterorističke jedinice MUP-a Srbije odakle uskoro odlazi jer mu nije produžen ugovor.

Bivši glasnogovornik i televizijski voditelj jučer je, uoči početka sudskog postupka, objavio kako je u Ukrajini – gdje se bori protiv zla što prijeti, kako je napisao, “svetoj Otadžbini Rusiji” te protiv neljudi koji se klanjaju Sotoni.

Povratak u Srbiju

“Iz Srbije sam i znam šta je nepravda i šta je borba protiv univerzalnog zla. Borba protiv zapadnih sistema vrednosti koji pokušavaju nama da nametnu. Mi imamo svoj put, svoju duhovnost i pravo da živimo onako kako želimo”, odlučan je Počuča.

Vlada Srbije nedavno je objavila kako će sankcionirati odlaske državljana na strana ratišta.

Počuča je objavio kako će se vratiti u Srbiju i suočiti s posljedicama svojeg postupka, i to kaže, otvorene duše i s osmjehom na licu.

Izvor: Al Jazeera