Nevrijeme u regiji, u Zadru munja udarila žene

Orkanski vjetar je u Velikoj Gorici u olujnih pola sata odlomio limene pokrivače s krova zgrade (Željko Lukuni? / Pixsell)

Za jakog nevremena koje je u utorak pogodilo zadarsko područje grom je udario na tržnicu u Zadru, pri čemu su dvije žene ozlijeđene i prevezene su u bolnicu.

U zadarskoj Općoj bolnici doznaje se da su žene stabilno, te da su zadržane na promatranju.

Zadarski Županijski Centar 112 izvijestio je da je u utorak oko 7:30 sati udario grom na gradskoj tržnici i da su pritom ozlijeđene dvije osobe, koje su djelatnici Hitne medicinske pomoći prevezli u Opću bolnicu Zadar, javlja Hina.

Vjetar odnio krov

Zadar je tijekom jutra pogodilo jako grmljavinsko nevrijeme, a samo od 7:00 do 8:00 sati na zadarskom području palo je 15 litara kiše po metru četvornom.

U ponedjeljak navečer je područje Velike Gorice kod Zagreba pogodilo olujno nevrijeme, u kojemu je oštećeno  20-ak vozila, kuća i zgrada, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Orkanski vjetar je u Velikoj Gorici u olujnih pola sata odlomio limene pokrivače s krova zgrade u Zagrebačkoj ulici, koji su pali na parkirane automobile, gdje je više njih oštećeno, a vjetar je porazbacao stolove, stolice i suncobrane s terasa kafića.

Taj dio grada ubrzo je, kako su javili hrvatski mediji, blokirala policija, koja je, zajedno s vatrogascima, uklanjala limene komade s deset oštećenih automobila i trgovine.

Vatrogasci su uklonili više srušenih, dotrajalih stabala u istočnom dijelu Zagreba na Peščenici, odnosno području Petruševca i Resnika.

Nije bilo ozlijeđenih.

Oluja i u Banjoj Luci

Nakon što je s jučerašnjom temperaturom od 33 stupnja bila jedan od najtoplijih gradova u Bosni i Hercegovini, Banju Luku je u utorak ujutro zahvatilo nevrijeme praćeno grmljavinom, jakom kišom i vjetrom, javila je Anadolija.

Temperatura se spustila na svega 20 stupnjeva, zbog čega liječnici upozoravaju kronične bolesnike i ljude starije životne dobi da dodatno obrate pažnju na svoje zdravlje i uzimaju redovno propisane lijekove.

Ovakve nagle promjene vremena teško podnose i meteoropati, kod kojih se javljaju razdražljivost, glavobolja i bolovi na mjestima ranijih tjelesnih ozljeda.

Meteorolozi i za idućih nekoliko dana najavljuju promjenjivo vrijeme, uz čestu kišu i grmljavinu i s temperaturama nižim od uobičajenih za ovo doba godine, tako da se i tijekom srpnja nastavlja varljivo ljeto u gradu na Vrbasu.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO