Vučić: Srbija podržava integritet BiH

Vučić: Ono što sam govorio u vezi sa očuvanjem teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH je jasna politika Vlade (Getty Images)

“Vlada Srbije na najjasniji način sprovodi politiku podrške i poštovanja integriteta i teritorijalnog suvereniteta Bosne i Hercegovine i tu nema nikakve promene ni odstupanja”, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić za beogradski list Danas.

”Vlada Srbije nije menjala politiku prema Bosni i Hercegovini”, odgovorio je Vučić na pitanje Danasa jesu li izjave predsjednika Srbije Tomislava Nikolića o BiH i poruke koje šalje u suprotnosti sa politikom koju zastupa Vlada, odnosno on kao premijer.

Politika Vlade Srbije

”Ono što sam ja govorio u vezi sa očuvanjem teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH je jasna politika Vlade, a to je, ponavljam, podrška i poštovanje teritorijalnog integriteta BiH uz, razume se, očuvanje entitetske posebnosti Republike Srpske unutar BiH. To je politika Vlade Srbije i ona je potpuno jasna i precizna”, istakao je premijer Vučić.

Naglasio je da je on ”govorio ono što je politika Vlade Srbije i to je ono što Vlada i sprovodi”.

Nikolić je u intervjuu RTRS-u prije dva dana govorio o opstanku BiH i Dejtonskom sporazumu.

 “Ja ne mogu da učinim ništa da Bosna i Hercegovina opstane ako ona to ne želi. Recite mi, da li se za ovih 20 godina ikakav lepak pojavio da poveže Bosnu i Hercegovinu? Mislim da takvo nešto uopšte ne postoji”, rekao je, između ostalog, Nikolić u intervjuu.

Izvor: Agencije