Zračna luka Zagreb povećala takse

U decembru prošle godine počela je gradnja novog putničkog terminala Međunarodne zračne luke Zagreb. Koncesija na trideset godina data je francuskoj kompaniji ZAIK. Kolektivnim ugovorom svim zaposlenima zagarantirana su radna mjesta. Međutim, radnici strahuju. 

Terminal u izgradnji trebao bi biti gotov krajem 2016. Procjena je da će u Zagreb za godinu sletjeti tri i po miliona putnika.

No i prije realizacije projekta, s ljetnim redom letenja, već su došla i poskupljenja aerodromskih taksi, iako se one prije nisu mijenjale godinama.

Taksa na domaći putnički promet povećala se sa četiri na sedam eura, međunarodna putnička taksa sa deset na 15, a naknada za zaštitu zračnog prometa sa tri na čak šest i po eura.

Poslovna odluka uprave

Lidia Capković-Martinek, glasnogovornica MZJZ-a, kaže:

„Podizanje putničke takse je poslovna odluka uprave, koju je odobrila i agencija za civilno zrakoplovstvo, o čemu su aviokompanije kao naši partneri bili obaviješteni.”

Kao posljedica poskupljenja taksi, morale su skočiti i cijene avioprijevoznika. Svi putnici od kraja marta karte plaćaju otprilike sedam eura skuplje.

Usluga je nepromijenjena.

„Aerodromski kapaciteti su zasada isti, ali nadamo se da će oni u budućnosti biti puno veći”, kaže Capković-Martinek.

Provjeru pri ulasku u sigurnosnu zonu sada radi privatna kompanija. Prije je to bila dužnost policije, pa nas na aerodromu uvjeravaju kako je to dobro, jer taj dio zaposlenika aerodroma više ne prima plaću iz državnog budžeta.

„Cijene parkinga također su poskupjele. Nekoć ste za sat vremena trebali izdvojiti dva eura, a od 26. travnja, 35 centa više”, izvještava Marin Veršić s Aerodroma Zagreb.

Novitet je da je prvih deset minuta potpuno besplatno, a može se, također, uzeti i karta za pola sata. 

„Valjda se mora grebati tamo gdje ima, valjda misle da tko putuje avionom ima neke novce”, smatra Zagrepčanin Vladimir Filipović.

Više od hiljadu zaposlenih na aerodromu imaju nepromijenjene kolektivne ugovore i plaće, ali kažu i mnogo pravne nesigurnosti. Prije je Zračna luka Zagreb imala dvije kompanije-kćeri. S novim vlasnikom ima ih pet. Te kompanije-kćeri ugovor s novim poslodavcem, tvrde u sindikatu, nisu potpisale.

Interes građevinara

Mladen Mesić, potpredsjednik Sindikata MZJZ-a, tvrdi:

„One imaju faktički ugovor sa ‘mamom’, sa Zračnom lukom Zagreb d. d., na tri godine. Kako na tri, a ne na pet? Vrlo jednostavno, zato jer oni očekuju da će u tri godine sagraditi terminal i izgubiti se, ovdje se radi samo o  interesu građevinara.”

Lidia Capković napominje:

„U koncesijskom ugovoru, čiji je sastavni dio i kolektivni ugovor, naglašena je i potpisana petogodišnja potpuna sigurnost zaposlenika svih koji su prešli u Međunarodnu zračnu luku Zagreb sa ostvarivanjem svih prava, svih materijalnih prava iz kolektivnog ugovora u trajanju pet godina.”

S novim terminalom Zračne luke Zagreb i Hrvatska trebali bi imati veći priliv turista. Dugo zaposleni radnici žele biti tu i kad se obim posla poveća.

Izvor: Al Jazeera
 


Više iz rubrike Balkan
POPULARNO