Kraljevo: Preminuo upucani hirurg

Policija navodi da je uviđaj u toku (Wikipedia)

Kraljevački hirurg Slobodan Lukić (66) ubijen je jutros u Kraljevu, poslije čega je napadač B. M. (76) pokušao izvršiti samoubistvo, javlja dopisnik Anadolu Agency.

Glasnogovornica Kraljevačke policije Kristina Nikolić rekla je za AA da je dežurnoj službi Policijske uprave Kraljevo, jutros oko 8:30, prijavljeno da je u ulici Vojvode Stepe došlo do pucanja iz vatrenog oružja.

“Na mesto događaja su odmah izašli pripadnici policije koji su zatekli jednu ranjenu osobu i prevezli je u Zdravstveni centar Studenica. O događaju je odmah obavešten zamenik javnog tužioca, koja je u prisustvu policije izvršila uviđaj. Prema dosadašnjem uviđaju, sumnja se da je B. M., star 75 godina iz Kraljeva, hicima iz pištolja ranio deset godina mlađeg hirurga Slobodana Lukića, nakon čega je pokušao samoubistvo. Ranjeni hirurg je prevezen odmah u Zdravstveni centar, ali je tokom intervencije preminuo“, rekla je Kristina Nikolić.

B. M. se još ukazuje ljekarska pomoć i još nije u stanju nadležnim organima dati svoju izjavu o ovom događaju.

Provjerama je utvrđeno, kako nam je ispričala Nikolić, da je B. M. još od ranije imao odobrenje za držanje vatrenog oružja.

“U toku je rad na osvetljavanju svih okolnosti ovog teškog krivičnog dela, tužilac još nije kvalifikovao delo, pretpostavlja se da će biti kvalifikovano kao teško ubistvo“, navela je Nikolić i dodala da je o motivu ovog ubistva u ovom trenutku nezahvalno pričati.

Prema pojedinim navodima B. M. je bio pacijent doktora Lukića, koji je bolovao od kancera, tako da je motiv, možda, bio na relaciji doktor – pacijent.

Dr. Slobodan Lukić je bio čuveni kraljevački hirurg i dugogodišnji predsjednik vaterpolo kluba Kraljevo. Bio je i načelnik Odjeljenja opšte hirurgije Zdravstvenog centra “Studenica” u Kraljevu.

Izvor: Agencije