Vanredno upozorenje na novo nevrijeme u Makedoniji

Prema zvaničnoj najavi hidrometeorološkog zavoda u Makedoniji, popodne se ponovo očekuje veliko nevrijeme sa jakom kišom, olujnim vjetrom, grmljavinama a na određenim mjestima i grad, objavili su makedonski mediji. 

Makedonsku prijestolnicu Skoplje sinoć je pogodilo jako nevrijeme sa obilnom kišom, koje je napravilo prave bujice u centralnim gradskim područjima, a nakon toga osjetio se i zemljotres.

U gradu je na kratko bio obustavljen saobraćaj.

Na glavni grad Makedonije je za pola sata palo 37 litara kiše na metar kvadratni, a vjetar je dostizao brzinu od 70 kilometara na sat, izvijestio je makedonski Hidrometeorološki zavod, a prenijela agencija MIA.

Odmah iza nevremena, u glavnom gradu Makedonije osjetio se lakši potres – epicentar je bio osam kilometara od Skoplja, a jačina potresa 3,6 stepeni Rihtera.

Samo materijalna šteta

Makedonski ministar saobraćaja Mile Janakieski, koji koordinira Operativno tijelo Vlade, sinoć je, zajedno sa gradonačelnikom Skoplja Koceom Trajanovskim, obišao kritične tačke nastale tokom nevremena i rekao da za sada nema prijavljenih povrijeđenih osoba i da je pričinjena samo materijalna šteta.

Kako su prenijeli makedonski mediji u naselju Novo Lisiče u Skoplju dva automobila su propala u rupu koju je otvorilo nevrijeme. 

Ekipe javnih poduzeća EVN i Gama su na terenu i poduzimaju odgovarajuće mjere shodno stanju na terenu.

Isto tako, iznenadno nevrijeme sa kišom i preksinoć je pogodilo makedonsku prijestolnicu.

Izvor: Agencije


Povezane

Val nasilja u Skoplju uslijedio je nakon jučerašnjeg ubistva maturanta. Eskalirao je nakon što se u gradu posumnjalo da je riječ o nacionalno motivisanom zločinu. Naime, ubijeni mladić je Makedonac, dok je privedeni mladić osumnjičen za ubistvo – Albanac. Policija je do sada objavila kako je razlog obračuna između osumnjičenog i ubijenog mladića i njegovog […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO