Marković razriješen dužnosti u BIA-i

Marković je saslušan u MUP-u u svojstvu građanina (EPA)

Zamjenik direktora Bezbjednosno-informativne agencije Srbije (BIA) Dragan Marković razriješen je te dužnosti odlukom direktora Agencije, javlja Tanjug.

Direktor BIA-e Aleksandar Ðorđević je u utorak razriješio dužnosti Markovića, koji je prethodno podnio zahtjev za razrješenje, navode u BIA-i.

Marković je u ponedjeljak podnio taj zahtjev, navodeći u pismu medijima da se na to odlučio jer ne želi da medijski napisi, koji ga dovode u vezu sa privedenim Dragoljubom Peuračom, bivšim direktorom Inspekcije za rad u Ministarstvu rada, utiču na ugled BIA-e.

Dodao je kako ne želi da se stvori utisak da sa pozicije zamjenika direktora BIA-e utiče na istragu u tom slučaju.

Odbacio navode o povezanosti s Peuračom

Marković je demantovao navode pojedinih medija u Srbiji da ima veze s događajima zbog kojih je priveden Peurača, koji je osumnjičen da je primao mito.

Drugi čovjek BIA-e je prethodno saslušan u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u svojstvu građanina, o navodima da je bio s Peuračom neposredno prije njegovog hapšenja.

Marković dodaje da je bio u hotelu “Hajat”, ali i restoranu “Tea house”, gdje se sreo sa novinarkom B. Ž. kao i da u hotelu nije boravio kako bi se susreo sa Peuračom.

“Sa Peuračom sam se slučajno susreo tokom boravka u hotelu i odgovorno tvrdim da nemam nikakve veze sa događajem koji se zbio, nakon čega je Peurača lišen slobode”, naveo je Marković.

Izvor: Al Jazeera i agencije