Ubijen mladić ispred beogradske škole

Dječak je preminuo od posljedica ranjavanja (Kaludjerica Press / Facebook)
Dječak je preminuo od posljedica ranjavanja (Kaludjerica Press / Facebook)

U beogradskom naselju Kaluđerica u ponedjeljak navečer ubijen je šesnaestogodišnjak u dvorištu škole “Aleksa Šantić”, prenosi Radio-televizija Srbije pozivajući se na izvor u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

U Urgentnom centru pokušana je reanimacija, ali bezuspješno.

Prema riječima Mirjane Mačkić iz Hitne pomoći u Kaluđerici, otac i prijatelji, koji su dovezli  mladića u Hitnu pomoć, rekli su da je on sa prijateljicama sjedio na klupi u dvorištu kada su nepoznate osobe pucale iz automobila u prolazu.

‘Miran učenik’

Ipak, u policiji sumnjaju u ovu verziju događaja, jer je dječak pogođen u leđa, pa su obavljali pretrage kako bi isključili mogućnost da je u mladića pucao neko od dječaka iz grupe u kojoj se nalazio.

Dječak je u Dom zdravlja u Kaluđerici dovezen privatnim automobilom, i odmah je bilo jasno da se nalazi u jako lošem stanju: između ostalog, obilno je krvario i iz usta – rekli su za Blic iz dežurne službe u Kaluđerici.

„Moj sin je izašao u šetnju sa drugaricama i drugom, a onda su mi javili da je ubijen. Ne znam ni zašto, ni kako se to dogodilo. Niti se kome zamerio, bio je fin, miran učenik“, priča kroz suze otac ubijenog šesnaestogodišnjaka i dodaje da se tragedija dogodila 300 metara od njihove kuće, prenosi Blic

Policija je blokirala mjesto događaja.

Izvor: Agencije


Više iz rubrike Balkan
POPULARNO