Pet mjeseci zatvora za bijeg Knezovića

Vedran Puljić ubijen je uoči nogometne utakmice Široki Brijeg - Sarajevo 4. oktobra 2009. godine (EPA)

Općinski sud u Livnu donio je nepravomoćnu presudu od po pet mjeseci zatvora, uz plaćanje sudskih troškova, za policajce Marinka Barbarića i Ivana Barića iz Širokog Brijega, jer su 6. listopada 2009. godine omogućili bijeg iz pritvora Oliveru Knezoviću, osumnjičenom za ubojstvo navijača Fudbalskog kluba “Sarajevo” Vedrana Puljića, koje se dogodilo uoči utakmice Široki Brijeg – Sarajevo 4. listopada iste godine, prenose bh. mediji.

Presudu je u ponovljenom postupku, nakon glavne rasprave u četvrtak, čitanja ranije izvedenih dokaza i završnih riječi, objavio sudac Oliver Badrov.

Badrov je u tom slučaju i 22. travnja prošle godine Barbarića i Barića proglasio krivima i kaznio istom kaznom.

Na tu odluku su odvjetnici optuženih uložili žalbe Kantonalnom sudu Livno, koji je ukinuo presudu i vratio je Općinskom sudu na ponovno razmatranje

Predao se, pa pobjegao u Hrvatsku

Razlog je bio, kako je bilo navedeno, prekoračenje optužbe i bitne povrede odredbi krivičnog postupka i jer je presuda donesena iz pretpostavki, prenose mediji.

Nakon ubojstva Puljića, Knezović se predao, ali je iz pritvora pobjegao u Hrvatsku, zbog čega će predmet protiv njega biti predan pravosuđu Hrvatske.

Predsjednik Udruženja “Bordo prijatelji 1946” Benjamin Isović je u izjavi za portal Klix.ba izrazio nezadovoljstvo tom presudom, jer je smatra premalom u odnosu na počinjenio djelo te ju je zbog toga nazvao skandaloznom.

Isović je rekao kako će u udruzi obaviti konzultacije te onda odlučiti o daljnjim potezima.

Izvor: Al Jazeera i agencije