Bivša ministrica privedena zbog zloupotrebe položaja

Jasni Matić i drugim osumnjičenima na teret se stavlja zloupotreba službenog položaja (Al Jazeera)
Jasni Matić i drugim osumnjičenima na teret se stavlja zloupotreba službenog položaja (Al Jazeera)

Bivša ministrica za telekomunkacije u Vladi Mirka Cvetkovića i nekadašnja direktorica Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) Jasna Matić privedena je jutros, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Osim Jasne Matić, privedeni su i Božidar Laganin, Vesna Perić i Bojan Janković, koji su u razdoblju od 2006. do 2013. godine bili na čelu Agencije za strana ulaganja.

Osumnjičeni su da su zloupotrebom službenog položaja oštetili državni proračun za milijun eura, priopćeno je iz MUP-a.

Fiktivni ugovori

Osumnjičeni su od 2006. do 2013. godine zaključivanjem 1.339 fiktivnih ugovora o autorskom djelu oštetili proračun za više od milijun eura i ostvarili imovinsku korist nešto manju od milijun eura.

Matić je za ministricu za telekomunikacije u Cvetkovićevoj vladi izabrana 7. srpnja 2008. godine, a isti sektor je, u svojstvu državne tajnice za digitalnu agendu pri Ministarstvu kulture, vodila i u rekonstruiranoj vladi, formiranoj u ožujku 2011. godine.

Prethodno je bila državna tajnica za ekonomske odnose s inozemstvom u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, kao kadar G17 plus.

Matić je na čelu Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije bila od 2004. do 2007. godine, te je svojedobno bila i posebna savjetnica potpredsjednika vlade Miroljuba Labusa.

Izvor: Agencije


Povezane

U Hrvatskoj su se u 2012. očekivale investicije od 1,5 milijardi eura, ali do jula investirano svega 154 miliona eura.

10 Nov 2012
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO