Optužnica protiv Olivera Dulića drugi put

Dulić, Janjić i Drobnjak su Nuba Invest stavili u povlašteni položaj u odnosu na druge zainteresirane investitore (AP)

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije je, poslije dopune istrage, drugi put podiglo optužnicu protiv Olivera Dulića, nekadašnjeg ministra za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja, njegovog tadašnjeg saradnika Nebojše Janjića i Zorana Drobnjaka, direktora Puteva Srbije, prenosi agencija Tanjug navode Večernjih novosti.

Na teret im se, kako se navodi, stavlja zloupotreba službenog položaja prilikom izdavanja dozvola za rad kompaniji Nuba Invest.

Prvobitno, optužnica protiv njih je podignuta u aprilu prošle godine, a potvrdilo je, poslije razmatranja, vijeće Specijalnog suda.

Apelacioni sud je, nakon uloženih žalbi, u junu iste godine ukinuo to rješenje i vratio prvostepenom sudu na novo razmatranje, podsjećaju mediji iz Srbije.

Dopuna istrage

Poslije je Specijalni sud donio odluku kojom je postupak vraćen na dopunu istrage.

Prema tvrdnjama Tužilaštva, izdavanjem zahtijevanih dozvola omogućeno je Nubi Investu da pristupi izgradnji optičke mreže kablova na državnim putevima kojima upravljaju Putevi Srbije, i to na najvažnijim koridorima od Beograda do granice s Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom i Makedonijom.

Pored toga, kako se navodi, Dulić, Janjić i Drobnjak su Nuba Invest stavili u povlašteni položaj u odnosu na druge zainteresirane investitore koji su se obraćali s istim zahtjevima, pišu beogradske Večernje novosti.

Izvor: Agencije