Uniprom za KAP ponudio 28 miliona eura

U ponudi kompanije Veselina Pejovića je navedeno da bi ova firma narednih pet godina struju plaćala 38 eura po megawat-satu (Al Jazeera)
U ponudi kompanije Veselina Pejovića je navedeno da bi ova firma narednih pet godina struju plaćala 38 eura po megawat-satu (Al Jazeera)

Nikšićka kompanija Uniprom javila se na tender za kupovinu Kombinata aluminijuma u Podgorici za 28 miliona eura, koliko je iznosila početna cijena.

Uniprom je predvidio investicije u podgoričku fabriku od 76 miliona eura, kao i zapošljavanje 300 radnika.

U ponudi kompanije iz Nikšića, čiji je vlasnik Veselin Pejović, navedeno je da bi ova firma narednih pet godina struju plaćala 38 eura po megawat-satu.

Uniprom je jedini na drugi tender dostavio ponudu za kupovinu KAP-a, o kojoj će u roku od osam dana odlučiti stečajni upravnik Veselin Perišić.

Rok za dostavljanje ponuda bio je do ponedjeljka, 17. februara.

Raniji oglas

Na otvaranju ponude u Privrednom sudu u Podgorici saopćeno je kako je ponuda blagovremeno dostavljena.

Prethodni oglas za prodaju imovine KAP-a raspisan je 6. decembra prošle godine, prema početnoj cijeni od 52,47 miliona eura.

Stečajni upravnik tada je prihvatio samo ponudu kompanije Politropus Alternative za pojedine dijelove imovine fabrike, uključujući bazen crvenog mulja.

Kompanija, čije je sjedište u Tivtu, ponudila je 450.000 eura za bazen crvenog mulja, objekt bivšeg Instituta za istraživanje i razvoj aluminijuma, te za zemljište u Spužu.

Izvor: Agencije


Povezane

Desetak kamiona s aluminijem, uz pomoć policije, izvezeno je iz Kombinata aluminijuma Podgorica, nakon čega je blokada nastavljena.

06 Nov 2013
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO