Milanović: Neće biti rekonstrukcije Vlade

Milanović tvrdi kako njegov kabinet dobro funkcionira (Marko Lukuni? / Pixsell)
Milanović tvrdi kako njegov kabinet dobro funkcionira (Marko Lukuni? / Pixsell)

Hrvatski premijer Zoran Milanović poručio je iz Dubrovnika kako neće biti rekonstrukcije Vlade u toj državi.

Ministar financija Slavko Linić, na Milanovićev zahtjev, prije nekoliko dana zatražio je razrješenje pomoćnika ministra Branka Šegona, koji nije želio dobrovoljno odstupiti.

Milanović je, nakon svečane sjednice Gradskog vijeća Dubrovnika koja se održava u povodu Feste svetoga Vlaha, dodao kako njegov kabinet dobro funkcionira, te da “nema disonantnih tonova”.

Novinari su premijera na dubrovačkom Stradunu pitali i hoće li se „nastaviti čistke na vrhu“.

„Nije ovo Sovjetski savez da bi govorili o čistkama. Pitanje je besmisleno. Sve sam rekao prije dva dana i kod toga stojim. Vlada je tim, taj tim vodim ja. Idemo dalje raditi“, rekao je Milanović.

Sličnog je mišljenja i prva potpredsjednica Vlade ministrica Vesna Pusić, koja je također potvrdila kako afera oko Šegona nije narušila odnose unutar vladajuće koalicije.

Rekla je i kako se ne boji Radimira Čačića, odnosno da bi po izlasku iz zatvora mogao osnovati svoju stranku te oduzeti HNS-u dio biračkog tijela.

Zatraženo razrješenje Šegona

Prije nego je Linić zatražio razrješenje Šegona, Milanović je najavio da će Šegon biti smijenjen zbog sumnje u sukob interesa, te da u tom smislu neće čekati odluku Povjerenstva o odlučivanju o sukobu interesa.

Milanović je tada naglasio kako ne očekuje da će Linić stati uz Šegona i napustiti Vladu, ističući da je riječ o tehničkom pitanju, o nalogu koji daje kao premijer, a ne o „upravnom rješenju“.

Od izbijanja afere u čijem središtu je bio Šegon, a čija je tvrtka Facta Vera u kolovozu 2012. godine dobila kredit Hrvatske banke za obnovu i razvitak od četiri milijuna eura, ministar Linić je nekoliko puta ponovio kako smatra da njegov pomoćnik nije u sukobu interesa, ali i da će, ako nadležno Povjerenstvo utvrdi suprotno, Šegona razriješiti dužnosti.

Izvor: Agencije


Povezane

Nezvanično saznajemo kako se po nalogu USKOK-a pregledava dokumentacija za sve kredite odobrene u posljednjih pet godina.

22 Jan 2014
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO