Bivša suradnica optužuje sisačku županicu

"Sve što je izrekla Jasmina Jovev su laži, obmane i politička podmetanja", odgovorila je prozvana županica (Nikola Cutuk / PIXSELL)
"Sve što je izrekla Jasmina Jovev su laži, obmane i politička podmetanja", odgovorila je prozvana županica (Nikola Cutuk / PIXSELL)

Bivša šefica kabineta sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel ustvrdila je u razgovoru za HTV da je, po nalogu županice Merzel, dvije godine sudjelovala u raznim nezakonitostima, od izmišljanja radnih mjesta do izdavanja lažnih računa.

Jasmina Jovev je naglasila kako su joj ostale kolege govorili “da se to tako radi” te da strah blokira puno dobrih ljudi koji rade u toj županiji.

Još i tvrdi kako je odlučila dovoljno dugo ostati kako bi prikupila dokaze i otkrila nezakonitosti.

Jovev je u međuvremenu smijenjena s dužnosti i kaže kako će uskoro ostati i bez posla, ali tvrdi da je, radeći sa županicom Merzel, primijetila račune koji se nisu mogli pravdati nikakvim događajem, protokolom, sastankom ili bilo čim iz djelokruga županije.

“Tražila sam odgovore i dobila informacije da je bila riječ o računima koji su napravljeni uglavnom za privatne potrebe županice ili za stranačke potrebe. Ne isključivo, ali većinom. Meni je najteži i najozbiljniji događaj bio kada se od mene tražilo da lažiram određenu dokumentaciju”, kazala je Jojev.

Izmišljala događaje

Ustvrdila je i da je jednom prilikom dobila privatni račun županičine obitelji i nalog da izmisli događaj koji će pokriti isplatu.

U konkretnom slučaju “izmišljen” je, kako tvrdi, domjenak za branitelje za Dan branitelja, kojega te godine nije bilo.

Opisala je još neke slučajeve kada je dobila naloge za isplatu novca ili krivotvorenje dokumentacije, a ističe da ju posebno boli navodno razbacivanje novca na razne proslave, dok je u Sisku velik broj nezaposlenih i korisnika Caritasove pučke kuhinje.

Dodala je i da je prije godinu dana sve prijavila USKOK-u te da zna kako je cijeli slučaj došao do sisačkog Državnog odvjetništva, ali da se do sada ništa nije dogodilo.

Najavila je, na kraju, kako će se idućih dana u medijima pojaviti i dokumenti o tome, što je Jovev danas javno posvjedočila.

Lovrić Merzel: “Sve su to laži”

Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel odbacila je optužbe o nizu financijskih nezakonitosti, naglasivši kako je i dosad bilo prijava protiv nje, ali su nakon istrage Državnog odvjetništva i USKOK-a sve odbačene.

“Sve što je izrekla Jasmina Jovev su laži, obmane i politička podmetanja. Ona je na vlastiti zahtjev otišla na porodiljski dopust i istovremeno je radila kao šefica za odnose s javnošću u predizbornoj kampanji HDZ-a, odnosno mog protukandidata na izborima Ivana Žinića. HDZ je čak objavio da joj je za te usluge platio 17.000 kuna. To predstavlja teško kršenje Zakona o državnim službenicima i namještenicima, jer za to nije imala odobrenje”, ustvrdila je županica Merzel Lovrić.

Dodala je kako je gostovanje Jasmina Jovev na HTV-u nastavak prljave kampanje HDZ-a.

“Izjave Jasmine Jovev da je falsificirala neke dokumente na moj zahtjev su apsurdne, jer joj po ustrojstvu ja nisam nadležna, nego pročelnica”, ustvrdila je sisačko-moslavačka županica.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO